Aanbevolen partners

aliplast logo
SoSimply logo
Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Nordex
Kömmerling
logo FAKRO
Velux logo
Winsol
Ramen en deuren

Van zonwering naar zonbeheersing

Wanneer je de zonwering doordacht kiest en gebruikt, kun je de zon helemaal naar je hand zetten: profiteren van passieve zonnewarmte in de winter of de zon blokkeren in de zomer. Harol geeft enkele tips.

Tip 1: Automatiseer

Met behulp van motoren, sensoren en een draadloze sturing zet je de zonwering niet alleen naar je hand, ze stemt zichzelf ook automatisch af op de weersinvloeden. Van zodra de zonnesensor een bepaalde hoeveelheid straling opmerkt, stuurt deze automatisch een signaal naar de motor van je zonwering. De stand van je zonwering wordt meteen aangepast naar de ideale positie. Komt er een stevige wind opzetten, dan wordt dit opgemerkt door de windsensor. Het doek van je zonwering wordt automatisch opgerold zodat het niet beschadigd raakt.
Op een hete zomerdag is het ontspannen thuiskomen in een lekker koel huis. In het voorjaar laat je zonwering dan weer alle licht binnen. Zo warmt je woning op en kan jij van de eerste zonnestralen genieten. Je profiteert dus steeds van de meest gunstige stand van je zonwering.

Tip 2: Mooie energiebesparing

Met het zonlicht wordt op broeierige dagen ook de warmte tegenhouden, bijgevolg is er minder energie nodig om je huis te koelen. Omdat je de instellingen per seizoen kan laten variëren, houdt je zonwering ook rekening met de tijd van het jaar. Het resultaat? Extra comfort en een mooie besparing op je energiefactuur.

Tip 3: Afstandsbediening

Hoe je zonwering ook werd ingesteld, je kunt altijd nog tussenkomen. Dat lukt perfect vanop afstand: met één druk op de knop van de bediening of zelfs via je smartphone.

Kiezen voor het type zonwering dat best bij jou past

Op zoek naar een simpele oplossing om de zon weg te houden van je terras of uit je woning? Kies dan voor een zonnescherm. Dit type zonwering wordt tegen de gevel van je woning geplaatst. Twee knikarmen zorgen dat het doek in- of uitgerold wordt. De troeven:
  • Geen schadelijke uv-stralen op uw terras
  • Geen verkleuring van meubels of gordijnen binnen
  • Geen investeringen nodig om het binnen koel te houden
  • Eenvoudige bediening vanuit je luie stoel en zelfs automatisatie mogelijk
  • Enorme keuze aan kwalitatieve doeken
  • Extra verwarming en verlichting mogelijk
Je hebt keuze uit een zeer ruim gamma knikarmschermen. Afhankelijk van je bouwstijl (modern of klassiek) en technische vereisten van je gevel, kies je in samenspraak met een dealer best het type zonnescherm. Ook op vlak van design zijn er mogelijkheden legio. Stem de kleur van je kast af op je buitenschrijnwerk en kies het doek volgens de laatste trends.

Meer info: www.harol.be

Nieuw bij Harol: Ledstrip verlichting!

Nieuw in het gamma van de zonneschermen is de eerste voorgemonteerde ledstrip op de populaire LX530 zonwering. Verlichting op een zonwering is niet nieuw, maar Harol heeft er wel als eerste voor gekozen om de ledstrip niet op de knikarmen te monteren, maar subtiel te integreren in de onderkant van de cassette. Op die manier bewijst de strip zowel in gesloten als open stand zijn nut, met een dimbare sfeer- en functionele verlichting!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in