Tegels van natuursteen

Natuurstenen tegels zijn de oertegel, volgens adepten. Ze zijn mooi, degelijk en gaan lang mee. Maar het is een kwestie van smaken en kleuren. En dat is heel persoonlijk. Misschien is een natuurstenen tegel daardoor ook niet zomaar voor elke muur geschikt...

Materiaal

Er bestaan duizenden soorten natuursteen. Daarom is het belangrijk dat je bij de keuze van natuurstenen muurtegels rekening houdt met de plaats waar de tegels moeten komen. Vraag advies in een tegelhandel. Elke natuurstenen tegel is anders, waardoor je muur een apart effect krijgt. Ga je eerder voor een erg strakke afwerking, zonder zichtbare foutjes of verschillen in de tegels, dan grijp je beter naar een keramische tegel of laminaat.

Werkwijze & toepassing als muurbekleding

Natuurstenen tegels geven je interieur een ruwe, maar heel natuurlijke sfeer. De koelheid van het materiaal is mooi te combineren met natuurlijk hout voor meubilair en accessoires en warme materialen zoals wol, fluweel of zijde voor de interieurstoffen.

Wie voor marmer kiest, voegt meteen een erg rijkelijk en luxueus materiaal aan zijn interieur toe. Natuursteen moet goed geplaatst worden. Zoals voor alle tegels, start je met een waterpas hulplijn op de muur. Daarna breng je de juiste lijm aan op de muur en op de tegel. Wie er zelf liever niet aan begint, roept best de hulp in van een vakman.

Voordelen

  • Natuurproduct
  • Gaat lang mee, hoge kwaliteit

Nadelen

  • Foutjes of oneffenheden in de steen zelf zijn bijna niet te vermijden bij dit natuurproduct
  • Natuurproduct uit steengroeve: groeven hebben een redelijke impact op de lokale omgeving
  • Steenlagen waaruit natuursteen gewonnen wordt, groeien niet snel aan. Moeilijk herwinbare grondstof.

Ondergrond

Zoals voor elke muurtegel: een stevige, dragende muur als ondergrond. Goed schoongemaakt, droog en effen. Vraag een ervaren tegelzetter om advies.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in