Stûv investeert in groene innovatie

30 jaar na de lancering van de eerste houtkachel in hedendaags design groeide Stûv uit van lokaal bedrijf uit Namen tot een toonaangevende internationale speler in de markt van de houtverwarming. Teggenwoordig zet het in op 'groen'.


De markt voor verwarming van woningen evolueert snel onder het economische gewicht van de forse prijsstijgingen van fossiele energie en de ecologische druk door de klimaatsverandering. Een nieuw KB dat sinds 24 november in werking is, verbiedt voortaan open haarden en oude kachels in woningen. Deze trend speelt in de kaarten van Stûv, daar het bedrijf van oudsher houtverwarming toestellen ontwikkelt die energie-efficiëntie, lange houdbaarheid van de toestellen en gebruikscomfort en –genot combineren.

“Wij willen concreet bijdragen aan een betere wereld via onze duurzame producten en tewerkstelling. De harmonie tussen ecologie, duurzaamheid en het plezier van vuur zijn doorslaggevend voor ons huidig en toekomstig succes,” aldus Gérard Pitance, afgevaardigde bestuurder en mede- oprichter van Stûv.

Stûv slaagt er in om met zijn nieuwe toestellen de uitstoot van fijne deeltjes met 90% te verminderen en gelijktijdig de energieprestatie te vergroten. Deze evolutie is een bijzonder sterk argument voor het toenemend succes van houtkachels in passief-, energie-efficiënte of energie-neutrale woningen. Hout is immers een hernieuwbare energiebron die volledig CO2 neutraal is, daar de uitstoot van koolstofdioxide vergelijkbaar is met de uitstoot van de natuurlijke ontbinding van hout en groeiende bomen die CO2 in de lucht absorberen.


Sterkste groeier

Stûv werd door Trends Tendances verkozen als Supergazelle 2011 voor zijn uitzonderlijke groei de voorbije tien jaar en de economische toegevoegde waarde van het bedrijf voor zijn regio (provincie Namen).


Heruitvinden van de verwarming

De woning van morgen wil steeds minder afhankelijk zijn van dure fossiele energie. Verwarmen met een mix van hernieuwbare en onuitputtelijke energiebronnen is de toekomst. Dit vraagt om een fundamenteel herdenken van de verwarmingsoplossingen. Stûv beschikt vandaag al over een totaalaanbod dat zowel de behoeften van traditionele als deze van passief-, lage-energie en energie neutrale woningen dekt.

“Oude kachels en traditionele open haarden zullen verdwijnen en worden vervangen door oplossingen met een hoog prestatievermogen. Ook de traditionele verwarming met fossiele energie staat onder grote druk. Stûv beschikt vandaag al over de toestellen voor een energie-neutrale woning die de EU vanaf 2020 verplicht. Voor ons zijn de nieuwe steeds strengere normen geen hinderpaal maar een hefboom voor verdere groei. Onze haarden en kachels worden alsmaar beter geïntegreerd in een energiezuinige architectuur", besluit Gérard Pitance.


Meer info

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in