Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Spoor zelf het warmteverlies in je woning op

Het opsporen van warmteverliezen is geen sinecure. Black & Decker bracht een handig apparaatje op de markt waarmee je op een gebruiksvriendelijke manier warmteverliezen in je woning kan opsporen. Handig om na te gaan of het isolatiewerk goed is uitgevoerd of om luchtlekken op te sporen.


Het is niet altijd eenvoudig om slecht geïsoleerde plekken in een woning op te sporen en vaak zijn er verborgen lekken op plaatsen waar je niet aan denkt - bijvoorbeeld een scheur in een muur die door behang niet zichtbaar is. Daarom ontwikkelde Black & Decker de warmteverliesmeter. Met dit apparaat kan je zelf je volledige woning scannen op warmte- en koudeverliezen en zo zie je duidelijk waar je moet ingrijpen. Op die manier kan je je gas- en elektriciteitsgebruik beperken. Bovendien is het apparaat ook de ideale bondgenoot wanneer je op huizenjacht gaat. Je komt onmiddellijk te weten of je toekomstige woning energiezuinig is.


Infraroodsensor

De warmteverliesmeter heeft een infraroodsensor die warmte- en koudeverliezen opspoort en via een gekleurd licht een verandering in temperatuur aangeeft. De display kan worden ingesteld op graden Celsius of graden Fahrenheit. Richt de warmteverliesmeter op de plaats die je wilt onderzoeken, scan en binnen enkele seconden weet je hoe het gesteld is met je isolatie. Rood wijst op een koudeverlies - bijvoorbeeld slecht geïsoleerde verwarmingsbuizen, slecht geïsoleerde ramen waardoor de koelte van de airco verloren gaat - en blauw op een warmteverlies - bijvoorbeeld slecht geïsoleerde ramen, kieren en scheuren in muren. De temperatuurgevoeligheid van de warmteverliesmeter kan worden ingesteld met 0,5, 3 of 5,5 graden zodat je zelfs de kleinste, onzichtbare energieverliezen kan onderzoeken.
Handig pluspunt...je kan de Warmteverliesmeter met ecocheques betalen.

Aanbevolen verkoopprijs: 55€ (batterij inbegrepen)

Meer info: www.blackanddecker.be/warmteverliesmeter.
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in