Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Slimme isolatie-oplossingen voor het hellend dak

Het isoleren van het dak is de maatregel bij uitstek om energie te besparen. Unidek/Ecotherm België heeft zijn aanbod isolatie-oplossingen aangevuld met twee opmerkelijke nieuwkomers voor het hellend dak: de Unidek Warm Squeeze en de Ecotherm Sarking.


De meest opvallende innovatie is ongetwijfeld de Unidek Warm Squeeze. De EPS-platen kunnen immers zonder mechanische bevestiging tussen kepers of spanten worden geklemd. Dit dankzij een uniek ‘harmonica’-principe. Dat laat toe de Unidek Warm Squeeze lichtjes (± 2 cm) samen te drukken. Het grijze materiaal ontspant zich na de plaatsing dankzij zijn mechanisch geheugen opnieuw naar zijn oorspronkelijke formaat. Daardoor klemt de isolatieplaat zich stevig vast tussen de draagstructuur. Dit zonder te moeten nieten, schroeven, lijmen,… Doordat het materiaal zich opnieuw naar zijn oorspronkelijke toestand wilt ontspannen, sluit het perfect aan op de houten draagstructuur. Hierdoor zijn koudebruggen uitgesloten.
Kortom, de Unidek Warm Squeeze is een altijd perfect passende isolatie, die bovendien snel en eenvoudig te plaatsen is.

Naast de gemakkelijke verwerkbaarheid pakt Unidek Warm Squeeze uit met een uitstekende isolatiewaarde. Het low lamda geëxpandeerd polystyreen (EPS) heeft een lambdawaarde van 0,031 W/m²K en scoort daarmee beter dan minerale isolatiematerialen (λ: 0,038 W/m²K). Bovendien is het uiterst licht en werkt het geen huidirritatie in de hand tijdens de plaatsing. Een ander voordeel ten opzichte van minerale wollen is dat EPS geen vocht opneemt – wat de isolatiewaarde van een isolatiemateriaal negatief beïnvloedt - waardoor de opgegeven isolatiewaarde gegarandeerd blijft.
De één meter lange isolatiepanelen zijn beschikbaar in breedtes van 35, 45 en 60 cm, de meest courante afstanden tussen kepers en spanten. Qua dikte is alles mogelijk tussen 6 en 20 cm. Indien gewenst kan een Gefinex-dampscherm meegeleverd worden. Met een rol (breedte 1,25 meter en lengte 40 meter) kan tot 50 m² worden afgewerkt.


Ononderbroken isolatieschil

De andere innovatie Ecotherm Sarking is een hoogrendementsisolatie op basis van PIR. Het plaatmateriaal is bedoeld om hellende daken langs de buitenzijde te isoleren. Op die manier creëer je een doorlopende isolatieschil zonder koudebruggen van kepers of spanten. Ongewenste warmteverliezen zijn op deze manier dus uitgesloten.
De hoogrendement PIR-isolatie garandeert een lambdawaarde van 0,023 W/m²K. Bij een dikte van 80 mm bieden de isolatieplaten een u-waarde van 0,27 W/m²K. Dat is ruim voldoende om de eisen uit de EPB-regelgeving te halen.

De panelen zijn uitgerust met een dampopen onderdak. Indien gewenst kunnen ook een Gefinex dampscherm en de gepaste installatiematerialen worden meegeleverd.

Belangrijke troef van de isolatiematerialen van Unidek/Ecotherm is dat ze hun isolerende waarde behouden. De isolatie van een hellend dak laat zich bovendien vrij snel terugverdienen. Een doorsneedak zonder teveel moeilijke hoeken en kanten heb je binnen de 2 jaar terugverdiend. Nadien steek je de winst in eigen zak.

Meer info:Unidek

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in