Silka-blokken effenen het pad voor een gezond leefklimaat in je woning

Muren in natuurlijke kalkzandsteen hebben een geweldige draagkracht en een goede vochtregulerende, warmteaccumulerende en akoestische werking. Nieuw zijn de modules en de formaten op maat. Zo klikt je huis, snel en zonder afval, als een blokkendoos ineen.

Dankzij zijn hoge warmteaccumulatie is een Silka-blok als geen ander bouwblok in staat om de warmte op te slaan en langzaam terug af te geven. Hiermee bindt het Silka-blok de strijd aan tegen hoge én lage warmtepieken. ’s Winters resulteert dit in combinatie met een isolatielaag in een verlaging van de stookkosten, maar ook in de zomer is dit bijzonder voordelig. Doordat kalkzandsteen de warmte opslorpt, hoef je niet te vrezen voor al te hoge temperaturen waardoor je het ook zonder airco lekker fris kan houden in huis. Door de steeds dikkere en betere isolatie wordt de aandacht ook in de woningbouw steeds meer verschoven van de verwarming naar de koeling en daar sluiten de unieke eigenschappen van Silka wonderwel bij aan.

Een gezond binnenklimaat wordt niet alleen bepaald door de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid. Ook wat dit betreft kan SILKA een bijzonder goed rapport voorleggen. Een Silka-blok is immers dampopen (ademend) én in hoge mate vochtregulerend zodat het risico op condensatie drastisch verminderd wordt.

Een ander aspect waar - gelukkig maar - steeds meer aandacht aan besteed wordt is de akoestische isolatie. Wat ben je immers met een gezond leefklimaat als je voortdurend geplaagd wordt door vervelende geluiden? Doordat kalkzandsteen een zeer zwaar materiaal is, vormt het een uitstekende barrière tegen geluidshinder.

Al deze eigenschappen zorgen er sowieso al voor dat Silka zeer goed scoort in termen van duurzaam bouwen, maar dit wordt nog extra in de hand gewerkt door de specifieke samenstelling en de productiewijze van kalkzandsteen. De Silka-blokken bestaan immers voor 100 % uit kalk, zand en water, drie natuurlijke grondstoffen zonder één enkele chemische behandeling of additief. Bovendien worden de Silka-blokken geproduceerd in een autoclaaf, een proces dat veel minder energie vergt.
Niet voor niets staat kalkzandsteen al geruime tijd hoog aangeschreven bij aanhangers van ecologisch en duurzaam bouwen.

Silka blokken hebben bijzondere eigenschappen op het vlak van akoestiek, warmteaccumulerend en vochtregulerend vermogen.

Voor meer info: Xella.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in