Second Place, alles over het tweede verblijf onder één dak

Van vrijdag 28 september tot en met zondag 30 september vindt de derde editie van Second Place plaats in hal 4 van Brussels Expo.


Er op uit trekken zonder het comfort van thuis te moeten missen… Sommigen dromen er van, anderen genieten nu al van hun eigen tweede verblijf. In België maakten 80.000 eigenaars zich al een tweede verblijf aan de kust eigen. Ideaal om er even tussenuit te knijpen zonder daarvoor familie en vrienden achter te laten.

En dat is niet het enige voordeel van een tweede verblijf. De aankoop van een onroerend goed blijft een interessante investering. Eigenaars van tweede verblijven genieten in ons land van niet onbelangrijke fiscale voordelen. Sinds 1 januari van dit jaar is dit niet enkel meer van toepassing op tweede verblijven in België, maar ook op die in het buitenland.

Daarbovenop kan een tweede verblijf worden verhuurd. Van de 80.000 tweede verblijven aan onze Belgische kust worden er jaarlijks bijvoorbeeld 25.000 verhuurd. Ook dit is een manier om onmiddellijk iets uit de investering te halen.

Exposanten
Uiteraard wordt de aankoop van een tweede thuis voorafgegaan door een lang een doordacht beraad. Om de kandidaat-kopers te helpen bij het creëren van een duidelijk zicht op de zaak, verzamelt Second Place, de beurs van het tweede verblijf, tal van makelaars met binnenlandse en buitenlandse projecten. Zowel voor de binnenlandse markt met koplopers als de kust en de Ardennen als voor buitenlandse bestemmingen zullen geïnteresseerden een ruim aanbod vinden.
Amateurs van een tweede verblijf in het buitenland zullen hun weg vinden naar de uit 25 landen aanwezige exposanten. Naast onze buurlanden, vertegenwoordigen ook Bulgarije, Cyprus, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Portugal, Spanje en Tsjechië de Europese Unie. Het Middellandse-Zeegebied wordt versterkt door Kroatië, Marokko en Turkije. Voor diegenen die het graag nog iets exotischer hebben, werd het aanbod uitgestrekt tot Aruba, Brazilië, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Panama en Zuid-Afrika. Een overzicht van alle exposanten kan vanaf dinsdag 18 september 2007 op www.secondplace.be geraadpleegd worden.

Dat de aankoop van een tweede verblijf in binnen- of buitenland heel wat vragen oproept, is niet verwonderlijk. Om de bezoeker zo goed mogelijk op weg te helpen worden er ook deze maal verscheidene seminaries georganiseerd. Tot wie de aspirant-kopers zich het beste wenden voor de aankoop in het buitenland, hoe het juist zit met de fiscale voordelen en welke lasten er bij kunnen komen kijken? Professionals uit de sector doen er al de geheimen uit de doeken.

Business-to-business avond
Nieuw dit jaar is een Business-to-Business avond op vrijdag 28 september vanaf 19u00. In samenwerking met de Nationale Kamer van Vastgoedexperten van de Unie van Immobiliënberoepen en het CIB Vlaanderen, organiseert FISA, de organisator van de beurs, een ontmoetingsgelegenheid tussen de buitenlandse (exposanten) en de Belgische vastgoedpromotoren (leden van de vakfederaties).

Vastgoedschatting
Ook nieuw dit jaar is de Second Place vastgoedschatting. Hiermee biedt de organisator diegenen die al eigenaar zijn van een tweede verblijf, de mogelijkheid om de huidige waarde van hun investering te laten bepalen. Aan de hand van fotomateriaal, een beschrijving van het goed en de locatie zal een specialist de waarde berekenen. Aan de eigenaar de keuze om met deze informatie in het achterhoofd misschien al eens rond te kijken naar een nieuw tweede verblijf op Second Place…

Second Place praktisch
Data
Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september 2007

Openingsuren
Vrijdag 28 september: 14u - 21u
Zaterdag 29 en Zondag 30 september: 11u - 18u

Inkom
9 euro

Plaats
Brussels Expo
Hal 4
Belgiëplein 1
1020 Brussel
België
Tel.: +32 2 474 82 63
Fax: +32 2 474 83 97

Bereikbaarheid
Brussels Expo is makkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer

Voor meer informatie: www.secondplace.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in