Schatten op Zolder - VijfTV

In 'Schatten Op Zolder' doorkruist Peter samen met veilingexpert Peter Bernaerts het land, op zoek naar waardevolle voorwerpen.

Peter gaat langs bij mensen die vermoeden dat ze een waardevolle schat op zolder hebben staan. Heel wat mensen hebben immers een hoop rommel in huis. Vaak zijn het spullen die ze geërfd hebben, souvenirs die ze uit vakantie hebben meegenomen of curiosa die ze op rommelmarkten hebben gevonden. Het is voor Peter niet altijd eenvoudig om in deze verzamelingen het kaf van het koren te scheiden. Daarom ging hij de afgelopen maanden samen met expert Peter Bernaerts, van het gerespecteerde veilinghuis Bernaerts, op bezoek om de waarde te schatten. Vaak moeten ze mensen teleurstellen omdat het stuk niet zeldzaam is of het om goedkope namaak gaat maar af en toe zitten er echte parels bij. Peter Bernaerts schat het voorwerp en plakt er een bedrag op dat de richtprijs wordt op de openbare VIJFtv-veiling.

Iedereen hoopt natuurlijk dat hun stuk gewild is want allemaal hebben ze wel een plan om het geld goed te besteden. Een mooie reis, nieuwe tuinmeubelen, een gastronomisch weekend of een nieuwe badkamer. De ene mikt uiteraard al wat hoger dan de andere maar allemaal wachten ze in spanning af wat hun 'kunstschat' zal opbrengen. Elke aflevering geeft een antwoord op de vraag of een stuk goed in de markt ligt en het zijn geschatte waarde haalt of zelfs overstijgt.

Meer info: VIJFtv

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in