Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Sapa Building System investeert 4,5 miljoen in vestiging in Landen

Sapa Building System, producent van aluminium profielen voor de bouw, investeert in zijn vestiging in Landen 4,5 miljoen euro in een nieuwe poederlakkerij. Met de investering kunnen er op termijn zo'n 25 nieuwe jobs bijkomen, Dat schrijft Het Belang van Limburg.

 

Sapa Building System is de bouwdivisie van de Zweedse groep Sapa, wereldwijd leider in de extrusie van aluminium voor de bouw in België maar ook voor buitenlandse projecten. Naast productie is Sapa in Landen een logistieke draaischijf, waar aluminium profielen voor ramen, deuren en gevelbekledingen naar de hele wereld worden verstuurd.

Met 180 werknemers is Sapa een van de grootste werkgevers in de regio. Het merendeel van de werknemers komt uit Limburg.

Tot nu toe liet Sapa Building Systems zijn aluminium profielen lakken door externe bedrijven. Met de bouw van een eigen poederlakkerij neemt het bedrijf een belangrijke stap in het productieproces in handen. "Het lakken is de laatste stap in het productieproces, maar ook de meest gevoelige", aldus bedrijfsleider Mik Durwael.

Het bedrijf haalt in België een omzet van 80 miljoen euro.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Meer info: Sapa Building System

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in