Aanbevolen partners

aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Rinvisible: een echt onzichtbaar raam

Met Rinvisible brengt Beringenaar Ringo Cruysberghs een wereldprimeur op de markt: het enige, echte ‘invisible window’. Architecten wereldwijd breken al langer vruchteloos het hoofd over hoe ze voor hun moderne woningen en gebouwen grote glaspartijen en glazen schuifdeuren kunnen creëren zonder zichtbare profielen. Rinvisible brengt de verlossing. Zelfs niet het minste stukje profiel blijft zichtbaar.
Ringo Cruysberghs ontwikkelde een raamprofiel dat volledig onzichtbaar verwerkt wordt achter de buitenmuur en onder de vloer. Aan de binnenzijde voorziet de afwerking in een overschilderbare gipsplaat , hout , …  dat perfect aansluit bij het interieur. Het onzichtbare profiel in een hoogwaardige houtsoort wordt voor elk project op maat gemaakt, zodat architecten een maximale vrijheid krijgen voor zowel grootte als vorm van de ramen.

Ongehinderd buitenzicht

Waarom zijn ‘onzichtbare’ ramen zo belangrijk? Ringo Cruysberghs:  “In moderne woningen met grote glaspartijen en schuiframen vervaagt de overgang tussen binnen en buiten. Wanneer je in je woonkamer zit krijg je een prachtig zicht op de tuin en de natuur buiten. Jammer genoeg doorbreken raamprofielen, hoe minimalistisch ook, dit samensmelten van binnen en buiten. Je kijkt daar steeds tegenaan. Voor schuifdeuren heb je dan weer het bijkomend nadeel dat de profielen leiden tot een niveauverschil waar je moet over stappen. Met de profielloze ramen en geautomatiseerde schuifdeuren van Rinvisible loopt het vloeroppervlak tussen binnen en buiten op hetzelfde niveau gewoon door.”
Tot voor de komst van Rinvisible moesten architecten zich voor moderne woningen tevredenstellen met minimalistische profielen of slechte technische oplossingen met een inkapseling van het glas zonder profielen. In dat laatste geval is er breekwerk nodig wanneer er iets met het glas scheelt. Bovendien dreigt er door vochtinsijpeling condensatie tussen de glasplaten.

Hoge isolatiewaardes

De profielloze ramen en schuifdeuren van Rinvisible passen perfect in een passiefhuis of lage-energiewoning. “Zowel het raam als de onzichtbare profielen hebben een bijzonder hoge isolatiewaarde. Daarnaast is Rinvisible volledig luchtdicht, waardoor het centraal ventilatiesysteem optimaal functioneert. Optioneel zijn verluchtingsroosters mogelijk. Ook zonnewerend glas vormt geen enkel probleem, raamverduistering werken we aan de binnenzijde volledig weg.”

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in