Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Reynaers verwerkt zonnecellen in zonwering en balustrades

De oriëntatie van een woning laat niet altijd toe om zonnepanelen op het dak te installeren. Om toch iedereen te kunnen laten genieten van gratis zonne-energie, werkte Reynaers Aluminium het Solar-gamma uit, met fotovoltaïsche cellen die ingewerkt worden in zonweringen of balustrades om aan de gevel te hangen.


In het Solar productenaanbod vinden architecten en fabrikanten multifunctionele bouwmaterialen die ook kunnen dienen als producten die elektriciteit opwekken met behulp van fotovoltaïsche panelen. De toepassingen bestrijken een grote verscheidenheid van elementen in het gebouwomhulsel, van het dak over de muurbekleding tot de raampartijen. Opvallend zijn onder meer de zonweringssystemen (stores) en architecturale sierelementen zoals balustrades. Daardoor kan Reynaers Aluminium haar klanten laten kiezen uit één van de ruimste assortimenten van zonnesystemen in de sector.


Zonne-energie

Met deze ontwikkelingen onderstreept Reynaers haar vaste voornemen om innovatieve oplossingen voor te stellen die tot een verminderde CO2-uitstoot moeten bijdragen. Volgens een recente studie van McKinsey is het mogelijk om het energieverbruik in de bouwsector tegen 2030 met 45% te verminderen. Gebouwen nemen momenteel 40% van het wereldwijde energieverbruik voor hun rekening. Daartegenover staat ook dat de productie van zonne-energie sinds 2002 elk jaar verdubbeld is, wat zonne-energie wereldwijd de snelst groeiende energiebron maakt. Via het Solar-gamma wordt die energiebron opengesteld tot een veel grotere groep van woningen, ook zij waarvan de oriëntatie van het dak niet gunstig is voor zonnepanelen.


Compatibel

Het nieuwe Solar productenaanbod is volledig compatibel met alle andere aluminium producten en -toepassingen van Reynaers. Architecten en fabrikanten zullen vooral de polyvalentie en de gebruiksvriendelijkheid naar waarde schatten. De producten zijn eenvoudig assembleerbaar, in de fabriek of ter plaatse. Montage en installatie gebeuren net zo vlot als bij alle andere producten uit het Reynaers assortiment. Los van hun diversiteit zijn de oplossingen compatibel met de fotovoltaïsche panelen van alle gerenommeerde leveranciers waardoor de klant vrij zijn partner uit een brede lijst van leveranciers kan kiezen.


Kabels weggewerkt

De vernieuwende aanpak, waarbij de kabels door onzichtbaar weggewerkte goten worden geleid, verhogen de esthetische aantrekkingskracht van de oplossing. Ook al zijn kabels en kokers aan het zicht onttrokken, vanuit het interieur van het gebouw blijven ze makkelijk bereikbaar voor onderhoud. Het procédé zorgt ook voor een grotere waterdichtheid.


Rendement

Amaury de Cordes, chief marketing officer van Reynaers Aluminium, voorspelt een mooie toekomst voor Reynaers en haar innovatieve producten: “Deze groene hightech oplossing garandeert onze klanten een uitstekend investeringsrendement. In bepaalde gevallen is de investering in 9 tot 11 jaar tijd volledig terugverdiend. De oplossing beperkt zich overigens niet tot het opwekken van duurzame energie maar biedt ook een architecturale vrijheid zonder beperkingen. Ze draagt overigens bij tot het ecologische imago van om het even welk gebouw. Het nieuwe Solar-gamma bevat een hele reeks producten zodat alle gebouwen voordeel kunnen halen uit deze troeven.”

De producten zijn leverbaar in uiteenlopende vormen, kleuren en functies waardoor de klant kan kiezen uit betaalbare, voordelige en interessante architecturale ontwerpelementen.

 

Info: Reynaers Aluminium

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in