Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Reynaers Aluminium investeert in duurzaamheid en innovatie

Door te blijven investeren in innovatieve en duurzame aluminium oplossingen wil Reynaers Aluminium zijn verdere groei consolideren en versterken. Het bedrijf gelooft meer dan ooit dat nieuwe groei en de ontwikkeling van markten gepaard gaan met duurzaamheid. Het meest recente resultaat van de duurzaamheidstrategie van Reynaers Aluminium, het unieke CS104 aluminiumsysteem voor passief- en lage energiewoningen, wordt vandaag als wereldprimeur in België voorgesteld.


Om in de huidige markt van bouwmaterialen zijn toonaangevende rol te bestendigen en nieuwe groei te creëren, versterkt Reynaers Aluminium zijn bedrijfsstrategie gebaseerd op duurzaamheid en innovatie.
Het bedrijf lanceert vandaag het unieke en vernieuwende CS104 ramen- en deurensysteem voor passief- en lage energiebouw.
“Duurzaamheid of CSR (corporate social responsability) is voor ons geen modewoord maar maakt van oudsher deel uit van onze bedrijfsstrategie. Reynaers was één van de eerste bedrijven die een thermisch verbeterd systeem voor ramen en deuren ontwikkelde. Vandaag zijn we er ons meer dan ooit van bewust dat onze duurzaamheidstrategie de beste garantie is voor verdere groei en ontwikkeling;” aldus Martine Reynaers, CEO Reynaers Aluminium.


Opmerkelijke resultaten

De vernieuwende aanpak van Reynaers Aluminium liet het bedrijf toe om de voorbije jaren zijn succesvol traject, ondanks de economische crisis, verder te zetten. In 2000 noteerde Reynaers een omzet van 166 miljoen euro. Tien jaar later is het omzetcijfer gegroeid tot ca 300 miljoen euro. Hiermee is het bedrijf één van de meest perfomante en rendabele Europese spelers op de markt van aluminium systemen.
Dankzij de gunstige financiële positie en de onderliggende solide bedrijfsstructuur is Reynaers Aluminium gewapend om verder te groeien in België en internationaal.


Referentiemarkt

Het positieve financiële resultaat van Reynaers Aluminium werd gerealiseerd in een neerwaartse bouwmarkt die gebukt gaat onder de effecten van de economische crisis.
Daarnaast zorgt de huidige inhaalbeweging op Belgische bouwmarkt op het vlak van energiebesparende maatregelen voor de verdere ontwikkeling van innovatieve bouwoplossingen. Aangezien ons land voor Reynaers Aluminium de referentiemarkt bij uitstek is, staat het bedrijf in België voor belangrijke en grote uitdagingen. Het komt er op aan om in een uiterst competitieve omgeving energie efficiënte oplossingen aan te bieden die de strengere regelgeving combineren met architecturaal esthetische en tegelijk duurzame aluminium systemen.
“Het CS104 systeem voor passief- en lage energiebouw ligt volledig in lijn met de actuele vraag van de markt en de regelgever. Deze trend heeft gevolgen voor heel de aluminiumketen. Wij moeten onze klanten een continue en hoge kwaliteit verzekeren over heel de lijn, van bij de ontwikkeling van onze systemen, over de productie tot de plaatsing,” aldus Bert Geerinkx, algemeen directeur Reynaers Aluminium Belux.
Daarom zet Reynaers meer dan ooit in op productontwikkeling, training en opleiding. “Om aan de hedendaagse normen van energie efficiëntie te beantwoorden, moet er naast de kwaliteit van de aluminiumsystemen ook veel aandacht gaan naar de luchtdichte plaatsing van de systemen in combinatie met de juiste producten voor bouwaansluitingen. Dit kan bij Reynaers perfect via de eigen R&D afdeling en het toonaangevende Reynaers Institute die instaan voor vorming en kwaliteitsbeheersing doorheen het ganse bouwtraject,” stelt Bert Geerinckx.


Focus op energie-efficiëntie en duurzaamheid

De lange traditie van investeren in duurzaamheid die vandaag een nieuw hoogtepunt bereikt met de lancering van de CS104 oplossing voor passief- en lage energiebouw kadert in de wereldwijde strijd tegen de klimaatverandering. Meer dan 40% van de energie welke in de EU gebruikt wordt, gaat naar verwarming, afkoeling, verlichting en beheer van gebouwen en woningen. Dit percentage moet voor 2050 teruggebracht worden met 60%. In het verlengde van deze wereldwijde ambities beschikt Reynaers Aluminium vandaag over een totaalaanbod aan energie-efficiënte en duurzame aluminium systemen die de milieu-impact van nieuwe en bestaande gebouwen terugschroeft. Deze totaaloplossingen zijn van cruciaal strategisch belang voor het bedrijf en de sector die geconfronteerd wordt met steeds strengere regelgeving op nationaal, Europees en internationaal vlak.

Om de ecologische voetafdruk van aluminium systemen nog te verbeteren, versterkt Reynaers Aluminium zijn inspanningen om gebruikt aluminium en aluminium schroot maximaal te recycleren. De belangrijkste eigenschap van aluminium als een duurzaam bouwmateriaal is immers de 100% recycleerbaarheid zonder kwaliteitsverlies. Meer dan 95% van het aluminium van bouw- en sloopafval wordt al gerecycleerd.
“Duurzaamheid is niet louter een nieuwe economische opportuniteit, maar een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie die de gezondheid van het bedrijf en haar medewerkers op lange termijn moet waarborgen. Daarom versterken wij onze investeringen in onderzoek en ontwikkeling zodat we onze leidinggevende positie op het vlak van duurzame innovatie en technologie kunnen verzekeren en versterken in de toekomst,” besluit Martine Reynaers.


Meer info: Reynaers Aluminium

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in