Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Reynaconnect laat E-peil dalen tot wel 15 punten

Reynaers Aluminium lanceert het Reynaconnect systeem voor het luchtdicht plaatsen van alle Reynaers profielreeksten. Deze nieuwe totaaloplossing laat het E-peil in de woning met 5 tot 15 punten dalen.
Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 15% van het energieverlies in de woning veroorzaakt wordt door een gebrekkige luchtdichtheid. Dit is een belangrijke uitdaging voor de bouwsector, nu volgens de eisen van de EU alle nieuwe woningen tegen 2021 energieneutraal moeten zijn. Om ervoor te zorgen dat gebouwen niet meer energie verbruiken dan ze produceren zijn efficiënte oplossingen voor luchtdichtheid van het gebouw van cruciaal belang.

Luchtdichtheid van gebouwen

Ook de huidige EPB-normen vereisen meer aandacht voor de luchtdichtheid van gebouwen. Een luchtdichte bouwschil is dus niet langer enkel van belang voor passieve of lage energiewoningen, maar voor alle nieuwe bouwprojecten. Om het opgelegde E-peil van E-60 in 2014 te halen wordt luchtdicht bouwen een must.

Daarom lanceert Reynaers het Reynaconnect systeem om een optimale luchtdichte plaatsing en aansluiting van het schrijnwerk te verzekeren en zo de hoeksteen aan te leveren voor energie-efficiënt bouwen. Deze totaaloplossing verzekert de luchtdichtheid, slagregendichtheid en isolatie van ramen en deuren in de woning.

In combinatie met het CS104 aluminium systeem voor ramen en deuren, dat isolatiewaarden haalt tot 0.88 W/m2K (Uf), vormt Reynaconnect de meest optimale totaaloplossing voor de volledig luchtdichte plaatsing van ramen en deuren voor passief- en lage energiebouw.

Totaaloplossing in de praktijk

Reynaconnect bestaat uit een combinatie van verschillende toepassingen die stap voor stap aangebracht worden en zo de perfecte luchtdichtheid van de aansluiting tussen ramen en ruwbouw verzekeren.

Een voor de Belgische markt unieke luchtdichte vlakke duofolie voor verwerking op de werf of een vouwfolie die aangebracht wordt in het atelier zorgt voor een continue aansluiting tussen raam en ruwbouw.


Meer info: Reynaers aluminium

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in