Renson ventileert innovatief

Ventilatiespecialist Renson heeft enkele opmerkelijke innovaties uitgedokterd in zijn ventilatiegamma. Zo werkte het bedrijf met de Sonovent een oplossing uit voor de ventilatie van kamers onder dak zonder voldoende hoge verticale geveldelen.
De geluidsdempende Sonovent kan eenvoudig in een hellend dak worden opgenomen. Het ventilatiesysteem wordt onder de dakpannen of leien geplaatst en zit zo verborgen. Om voldoende debiet te behalen, zijn wel enkele speciale ventilatiepannen of –leien nodig.
Een zelfregelend element beperkt de doorlaat bij de kleinste winddruk op de gevel. Hierdoor is er geen tocht en wordt het energieverlies beperkt.
De Sonovent is verkrijgbaar in vier afmetingen. Voor elk model is er ook nog eens keuze tussen drie verschillende doorlaten.
Renson verbeterde verder ook zijn Systeem C, deze budgetvriendelijke ventilatieoplossing combineert een natuurvriendelijke luchttoevoer met een gecontroleerde mechanische afvoer. Het Systeem C+ voert lucht aan via discrete zelfregelende raamverluchtingen. Deze lucht wordt vervolgens via circulatieruimtes (gangen, hal,…) naar de natte ruimtes gevoerd om daar afgezogen te worden door een stille ventilator. Die afvoer gebeurt via speciale extractiemonden die zijn uitgerust met een aanwezigheidsdetector en timer. Zo wordt alleen lucht afgezogen wanneer het strikt nodig is.

Renson Ventilation nv
Ind. Zone II Maalbeekstraat 10
8790 Waregem
Tel.: +32 56 62 71 11
Fax: +32 56 60 28 51
Renson.be
Paleis 4, stand 218

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in