Renson

1. Renson was 42 keer aanwezig op 48 edities van Batibouw
2. Paleis 4 - 218
3. Systeem C+, het energiezuinige totaalconcept voor woningventilatie
4. Systeem C+ is een budgetvriendelijke ventilatieoplossing die een natuurlijke luchttoevoer combineert met een gecontroleerde mechanische afvoer. De discrete zelfregelende raamverluchtingen van SYSTEEM C boven op het raam of op het glas zorgen voor een correcte toevoer van verse lucht. De lucht uit de leefruimtes dient vervolgens doorgevoerd te worden via de circulatieruimtes (gangen, hal, …) en naar de vochtige ruimtes zoals keuken, badkamer, enz. De afvoer van de lucht gebeurt door een stille afvoerventilator, die de “vervuilde” lucht uit de natte ruimtes wegzuigt in functie van uw behoefte via speciale extractiemonden. Deze zijn immers voorzien van een vochtigheidsregeling en/of een aanwezigheidsdetector en timer, waardoor alleen extra lucht afgezogen wordt wanneer het strikt nodig is!
5. Goed isoleren gaat gepaard met goed ventileren!
En niet onbelangrijk: voor een gezond binnenklimaat is naast ventilatie, zonwering ook heel belangrijk (oververhitting vermijden)! Wist u zelf dat het Vlaamse & Brussels gewest al premies toekennen voor het voorzien van zonwering?
6. Wordt bouwen duurder met het door de EPB-regelgeving verplichte ventilatiesysteem?
Afhankelijk van het systeem dat je kiest, varieert de investering tussen 1 500 en 5 000 euro. In de meeste woningen kan je voor een eenvoudige oplossing kiezen: zoveel mogelijk natuurlijke toevoer in de leefruimtes en mechanische ondersteunde afvoer in de ‘vochtige’ ruimtes. En dit kan al vanaf 1 500 euro, inclusief plaatsing.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in