Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Renoveren? Rolluiken installeren

Nog steeds groeit de groep van kopers met renovatieplannen. En met steeds hogere energie-eisen vervullen de ramen meer dan ooit een cruciale rol. Daarom is elke renovatie -of je de ramen vervangt of niet -een ideale gelegenheid om de woning uit te rusten met rolluiken.

Harol heeft, naargelang het doeleinde, drie soorten rolluiken in het gamma: opbouw-, inbouw- en voorzetrolluiken.
 

Voorzet voor bestaande woning

Zijn de ramen nog niet aan vervanging toe, dan is een voorzetrolluik wellicht de oplossing. Ook voor wie geen rolluiken heeft geplaatst bij de bouw van een nieuwe woning, geen nood: Harol voorzetrolluiken kunnen makkelijk nadien gemonteerd worden, zonder grote kap- en breekwerken. Als optie kan men de VR130 ook verkrijgen met een ingebouwd vliegenraam en/of een ingebouwd zonnepaneel dat volledig autonoom werkt op zonne-energie, ook op grijze dagen. Het solar rolluik heeft geen elektrische voeding nodig en is bijgevolg heel eenvoudig en snel te installeren

Naadloze inbouw

Inbouwrolluiken zorgen voor de naadloze integratie in de gevel. Onzichtbaar wanneer geopend, strak in het gevelvlak wanneer neergelaten. De installatie van inbouwrolluiken vereist wel een ruimte boven het raam om de oprolas te plaatsen. Voor optimale bescherming is er een extra ophefbeveiliging verkrijgbaar.

Gemakkelijke opbouw

Kies je ervoor de ramen te vervangen, dan ga je best meteen voor een opbouwrolluik. De opbouwrolluiken OB440/450 zijn voorgemonteerd op het raamkozijn en worden als een geheel geplaatst. Met dit praktische opbouwsysteem garandeert Harol een probleemloze montage tijdens zowel verbouwingen als nieuwbouw. De winddichtheid brengt comfort en een optimale isolatie, met een besparing tot honderden euro’s per jaar. Gedaan ook met de lawaaierige bediening, dankzij de speciaal ontworpen inlooptrechters. Met een eigentijds design en een robuuste bouw past het opbouwrolluik perfect bij zowel houten, PVC als aluminium ramen. Speciale afwerkingprofielen zorgen dat de kast mooi aansluit bij de muur en het raamkozijn.

Nieuwe rol van rolluiken

Op twintig jaar tijd is de woningbouw ingrijpend veranderd. Daarnaast steeg in Vlaanderen de laatste vijf jaar onze energiefactuur met gemiddeld 700 euro. Waar vroeger de nadruk lag op ‘privacy’, zijn veiligheid, esthetiek, klimaatcomfort en energiezuinigheid de nieuwe functies van rolluiken geworden. Door die steeds hogere eisen werden rolluiken ontwikkeld van een accessoire tot een volwaardig deel van de ‘woningschil’.

Nieuwe troeven

Relatief nieuwe troeven van rolluiken zijn de mogelijkheid om ze in elke Ral-kleur te matchen met het buitenschrijnwerk en de manuele, automatische of domoticabediening. Bij dat laatste kan je het openen en sluiten regelen op geprogrammeerde tijdstippen, zodat ook tijdens vakanties de woning er nooit verlaten uitziet. De nieuwe solar-rolluik werkt volledig onafhankelijk op zonne-energie.

Info: www.harol.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in