Red Mijn Huis - VTM

In België worden jaarlijks meer dan 35.000 appartementen en huizen gebouwd én 18.000 grote verbouwingen uitgevoerd. Meestal verlopen die zonder noemenswaardige problemen. Maar in ongeveer 2.000 gevallen loopt het grondig mis, zo blijkt uit cijfers van de verzoeningscommissie bouw.

Die malafide bouwfirma’s zijn in het beste geval niet vakbekwaam en in het slechtste geval blijken ze rasechte oplichters. Ze verdwijnen met het geld en laten een puinhoop achter. Deze gewetenloze figuren ruïneren niet alleen huizen … maar ook mensenlevens. De families kunnen niet in hun huis en moeten dus naast hun hypothecaire lening plots ook hoge advocaatkosten betalen. Vaak moeten ze een appartement of een huis gaan huren. De financiële situatie is meestal uitzichtloos.

Pascale Naessens stelt in ‘Red mijn Huis’ alles in het werk om de schade die de kerels hebben aangericht te herstellen. Samen met architect Peter Vermeulen lijmt ze de brokken en is ze vastbesloten de slachtoffers van bouwbandieten een stuk van hun droom terug te geven.

Ondertussen zit speurder Philippe Smets de verantwoordelijke aannemers op de hielen om hen te confronteren met de ravage die ze hebben achtergelaten.

‘Red mijn Huis’ wordt vanaf 24 maart 2010 acht weken lang op woensdag om 20.40 uitgezonden.
Meer info: VTM
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in