Recticel Insulation legt een hectare bos aan

In tijden dat veel bedrijven in het rood gaan, zijn er ook die hun omgeving groener kleuren. Recticel Insulation heeft dit jaar als nieuwjaarscadeau een boom weggeschonken. Het gaat in totaal om 2 500 exemplaren, die deze maand zowel in België als in Nederland worden aangeplant.


Speelbos

In plaats van een fles wijn of een leuk gadget, kregen de klanten en leveranciers van Recticel Insulation eind 2008 een groene kaart in de bus met de oproep dat ze hun geschenk zelf konden komen planten. Afgelopen zaterdag werden de spades samen met Vlaams minister Hilde Crevits in West-Vlaamse grond gestoken. De Recticel-bomen staan nu in Ingelmunster, waar in totaal 5 hectare speelbos voor de plaatselijke jeugd zal worden aangelegd.

De Vereniging voor Bos in Vlaanderen voert samen met het Agentschap voor Natuur en Bos een campagne voor 1 miljoen bomen en organiseert dit soort plantacties voor bedrijven en verenigingen. Amper vijf maanden na de lancering van de campagne staat de teller al bijna op 200 000 nieuwe bomen voor Vlaanderen, een ongezien record voor de bosarmste regio van Europa. Het is onze kleine maar toch belangrijke bijdrage aan de 7 miljard bomen die de Verenigde Naties wereldwijd willen planten.

Het nieuwe speelbos van Ingelmunster, zal over tien jaar speelrijp zijn. Jongeren zullen er naar hartelust kunnen ravotten en niet altijd op de paadjes moeten blijven. In de actieve boszone worden verhoogde en verlaagde paden voorzien, speelheuvels, putten, tunnels en grachten om het geheel avontuurlijk te maken, zonder dat er echte speeltoestellen worden voorzien. Aan de hoofdingang wordt een weide aangelegd met een aantal hoogstamfruitbomen en een sneukelhaag met onder meer frambozen en braambessen.

Info: Recticel

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in