Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Premie toegelicht: premie voor gevelisolatie

Meer en beter isoleren vormt bij de meeste renovaties de kernopdracht. Heikele punten daarbij zijn de gevels, waarvoor het aanbrengen van isolatie vaak duur is. De drie grote netbeheerders delen daarbij wel in de kosten.


Buitengevelisolatie

Wie een bestaande woning afdoende wil renoveren, staat voor zware werken. Eén mogelijkheid is om langs de buitenzijde van de gevels een schil van isolatie aan te brengen, die nadien afgewerkt kan worden met sierpleister of met een beplating. Een andere mogelijkheid is om de bestaande spouwholtes te laten opvullen. De drie grote netbeheerders – Infrax, Eandis en de Provinciale Brabantse Energiemaatschappij – belonen zulke renovatiewerken met een premie per geïsoleerde m² muuroppervlakte. Die premie bedraagt 4 euro/² als een geregistreerde aannemer de isolatie plaatst, of 2 euro/² voor doe-het-zelvers.


Voorwaarden

De premie wordt alleen toegekend aan renovaties van woningen die minstens drie jaar oud zijn. Ook moet het aangebrachte isolatiemateriaal een RD-waarde hebben van minstens 1,3 m²K/W.

Wie ervoor kiest om de spouw na te vullen met isolatiemateriaal, zal de volledige spouw moeten opvullen om aanspraak te maken op de premie. Het isoleren van de gevels langs de binnenkant van de woning komt niet in aanmerking voor deze premie.

 

Info: premie-overzicht Habitos

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in