Financiele aspecten

Premie toegelicht: onderhoud CV-ketel

Het is maar weinig bekend, maar het jaarlijkse onderhoud van uw verwarmingsketel mag ingebracht worden in uw belastingen. Het onderhoud moet dan wel gebeuren door een geregistreerde aannemer.


Stookolie

Volgens de wet moeten CV-ketels op stookolie, pellets, hout of kolen elk jaar gecontroleerd worden. Vanaf 1 juni 2010 zouden ook ketels op aardgas om de twee jaar een nazicht moeten krijgen.

De federale overheid geeft wel een voordeel aan Belgen die dit verplichte onderhoud jaarlijks stipt laten uitvoeren. Als het onderhoud gebeurt door een geregistreerde aannemer, kun je 40 procent van de kostprijs van de factuur inbrengen in je belastingen. Om deze aanvraag te kunnen doen, moet je wel een keuringsattest vragen aan je technicus. Kosten die hiervoor in aanmerking komen moeten te maken hebben met het regelmatige onderhoud, het afstellen van de brander of het reinigen van de installatie. Het herstel van defecte installaties, het reinigen van de schoorsteen en allerhande wisselstukken komen niet in aanmerking.

Dit fiscaal voordeel kan gecombineerd worden met andere belastingverminderingen, maar in hetzelfde jaar mag niet meer dan 2 770 euro per woning in mindering worden gebracht.

 

Info: premie-overzicht Habitos

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in