Financiele aspecten

Premie toegelicht: belastingvoordeel voor hoogrendementsglas

De verschillende overheden in ons land hebben samen enkele honderden premies of subsidies veil voor (ver)bouwers. Habitos.be stelt voortaan iedere week zo'n tussenkomst aan je voor. Deze week hebben we het over de belastingvermindering voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing.


Nieuwbouw en renovatie

Het merendeel van de premies richt zich alleen op renovaties van woningen ouder dan 5 jaar, maar dat geldt niet voor de belastingvermindering die de federale overheid toekent voor heel wat investeringen. Zowel bouwers als verbouwers kunnen van dit fiscale voordeel genieten, onder meer voor de plaatsing van hoogrendementsbeglazing. Die moet wel geplaatst worden door een geregistreerde aannemer, en de U-waarde van het venster – raamwerk plus beglazing dus – mag niet hoger zijn dan 2,0 W/(m².K).
Tot veertig procent van het factuurbedrag inclusief btw mag ingediend worden voor de belastingvermindering. Het maximale fiscale voordeel bedraagt 2 770 euro. Deze belastingvermindering is te combineren met andere fiscale bonussen voor energiebesparende investeringen, maar het totaalbedrag van het totale voordeel mag niet hoger zijn dan 2 770 euro.

Meer info: belastingvermindering voor hoogrendementsbeglazing 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in