Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Passiefhuis in weer en wind

Over passief bouwen bestaat hier en daar nog wat sceptisme. Om de non-believers te overtuigen van de haalbaarheid, het nut en de sterkte van deze energiezuinige woningen, pakt groep Saint-Gobain samen met a33 Architecten uit met een passiefhuis op de Baraque Fraiture.


De Baraque Fraiture is in ons land de geschikte locatie om een passiefhuis te testen in de meest extreme weersomstandigheden. Alle relevante parameters van de woning zoals buiten- en binnentemperatuur, ventilatiedebieten, verbruik, … gaan worden gecontroleerd. Om deze proeven voor iedereen toegankelijk te maken, kan het volledige bouwproces van begin augustus tot eind december 2011 online gevolgd worden. Na de realisatie zal de passiefwoning ook dienst doen als vakantiewoning.

Omdat het passiefhuis wordt gebouwd in het natuurdomein van Ourthe gelden er heel wat strikte bouwvoorschriften. Er is daarom gekozen om de woning op te trekken in een houtskeletbouw en gebruik te maken van natuursteen en lei. De zijgevel zal op het zuiden liggen en veel beglazing meekrijgen om optimaal te profiteren van de zon.

Het project is een realisatie van TT architecten, A33 architecten en 2B-safe met de medewerking van de Saint-Gobain Groep.
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in