Over Habitos.be, de complete bouwsite

Habitos.be is een woonsite die zich richt tot iedereen die bezig is met wonen in de breedst mogelijke betekenis: het bouwen, verbouwen of (her)inrichten van zijn of haar woning of de tuinaanleg. De woonsite beoogt kwaliteit op alle vlakken: naar look & feel, invulling van de content én adverteerders.
 

Complete bouwsite

Habitos.be wordt momenteel opgevat als een drieluik, met ‘bouwen & verbouwen’, ‘interieur & design’ en ‘inspiratie’.
Deze aspecten zijn totaal verschillend, maar sluiten tegelijkertijd dicht bij elkaar aan. Bouwen is een tijdelijk proces waar je één of meermaals in een leven voor staat. Iedereen die bouwt of verbouwt, moet ook inrichten. Het is heel waarschijnlijk dat iemand die denkt aan herinrichten ook een (minimale) verbouwing dient uit te voeren. De bezoeker vindt al deze informatie gemakkelijk terug binnen één portaal.
Bouwers en verbouwers leren tijdens hun zoektocht ook al het interieurluik kennen. Door de uitgekiende selectie van het informatieaanbod proberen we deze bouwer en verbouwer zo op te voeden dat hij blijvend terugkomt bij Habitos.be, ook wanneer hij herinrichtingsplannen heeft.
Via het luik inspiratie tot slot kan de bezoeker zich inspireren, zowel voor zijn (ver)bouwproces als voor de inrichting dankzij de medewerking van de architectenvereniging NAV, CAAA en de vereniging van Interieurarchitecten AInB.
 

Beoogde bezoekers

Habitos.be richt zich tot alle leeftijden die interesse hebben voor of die betrokken zijn bij het bouw- of woonproces.

De look & feel en de invulling van de woonportaal zijn echter ook afgestemd op de medioren (leeftijdsgroep 40 tot 65-jarigen). Zo liggen de banners op de website stil om geen storend effect teweeg te brengen. Bovendien kunnen de ‘kleine’ foto’s uitvergroot worden.
Uit onderzoek (Herman Konings – Nxt.be) blijkt dat deze groep het geld en de tijd heeft om met bouwen en inrichting bezig te zijn.

Habitos.be zal deze tendensen blijven opvolgen en het websiteconcept bijsturen waar nodig om de correcte doelgroepen te bereiken.

 

Redactionele samenwerkingen

Habitos.be heeft de wijsheid niet in pacht. Om kwalitatieve en correcte informatie aan te kunnen bieden, sloeg Habitos de handen in elkaar met enkele toonaangevende mensen in hun branche. Zo wordt bijvoorbeeld de rubriek 'trendwatcher' verzorgd Herman Konings en interieurarchitect Stefan Put.
Voor tips over interieurinrinrichting kunnen we rekenen op Elfya Van Muylem, een Belgisch designspecialist die al enkele jaren in New York actief is. 
Verder leveren notaris Dirk Michiels, vastgoedmakelaar Mark Van de Woestijne en toonaangevende bedrijven zoals Viessmann, Vaillant, Delta Light en Levis op regelmatige basis objectieve bijdragen uit hun vakgebied.
 

Visibiliteit Habitos.be

Eén van de methodes die Habitos.be hanteert om bezoekers naar de website te trekken, is het afsluiten van partnerships met toonaangevende partijen in het bouw- of communicatiegebeuren. Een overzicht:


[www.zita.be]

Invullen wonenluik
Via een RSS-feed worden actuele artikels aangevuld in het wonensegment binnen het lifestyleluik op Zita.be (nieuwe portaal van Telenet).
Onder de aangeleverde teksten wordt een bronvermelding geplaatst. Daarnaast heeft Habitos via een barter recht op bannering binnen deze portaalsite.

Aanleveren Batibouwdossier
Habitos verzorgt sinds 2007 de volledige invulling van het Batibouwdossier op Zita.be


[www.msn.be]

Invullen lifestyleluik
Via een RSS-feed worden actuele teksten aangevuld in het lifestyleluik van de portaalsite. Habitos heeft een logovermelding bij deze teksten 

Aanleveren Batibouwdossier
Habitos levert een volledig dossier over de beurs aan ter integratie op de website.
In 2007 al verzorgde Habitos een exclusieve fotoronde en special over Batibouw voor MSN.


[Batibouw]

Invulling luik ‘bouwen en verbouwen op Batibouw.com en Batibouw.be
Habitos leverde de redactie voor de invullingen van het integrale ‘bouwen en verbouwen’-luik op de beurswebsite.
In ruil voor de aanlevering van de content heeft Habitos.be onder elk artikel binnen ‘bouwen & renoveren’ een link naar zijn site.
Voorbeeld: http://www.batibouw.be/nl/Ramen.htm

Redactie nieuwsbrieven
Habitos.be verzorgt de inhoud en redactie van de vier Batibouw-nieuwsbrieven


[Bouwinnovatie] 

Mediapartner

Habitos promoot de beurs via zijn website en nieuwsbrief. In ruil krijgt Habitos een banner op de beurswebsite en een opname in Innovatief, het beursmagazine dat op 110 000 exemplaren met het Belang van Limburg wordt meegestuurd en zo ruim 400 000 lezers bereikt. 

Sterke-zwakteanalyse Bouwinnovatie.be
Habitos deed een SWOT-analyse van de bestaande website van Bouwinnovatie. In de loop van 2007 zal de website worden bijgestuurd op basis van de bevindingen van Habitos.be

Verdelen van 100 toegangskaarten
Habitos verdeelt 100 toegangskaarten voor de beurs via zijn website.

Mailing naar adressenbestand Bouwinnovatie.be
Habitos stuurt een nieuwsbrief over Bouwinnovatie naar het adressenbestand dat de beursorganisatie de afgelopen twee jaar uitbouwde.

Ontwikkeling inschrijvingsmodule
Tijdens de editie 2007 werden er verschillende infosessies georganiseerd. De deelnemers dienden zich hiervoor in te schrijven via de inschrijvingsmodule die Habitos uitwerkte en die ook op de website was geïntegreerd.


[Ik ga bouwen]

Promotie Ik ga bouwen
Habitos promoot het gespecialiseerde magazine Ik ga bouwen op zijn website (banner op homepage, mogelijkheid tot abonneren, vermelding magazine bij relevante hoofdstukken,…)
In ruil krijgt Habitos een full page advertentie in ieder nummer van Ik ga bouwen.

Zie ook:
http://www.mijnhuismijnarchitect.com/site/pages/partners.php  
http://www.devlaamserenovatiedag.be/pages/links.php  


[Magazines EPN International]
EPN International is een uitgeverij van publiekstijdschriften en specialinterest bladen, met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië. De uitgever werd in 2006 opgenomen in de groep van Sanoma Magazines.
Habitos promoot de Belgische magazines van EPN door ze op te nemen onder de relevante hoofdstukken binnen ‘Bouwen in Vogelvlucht’. Daarnaast wordt ieder nieuw nummer van Special Bouwen via de nieuwsbrief aangekondigd.
In ruil hiervoor worden we opgenomen in al de magazines die wij online plaatsen.

Special Bouwen verschijnt 4 X per jaar - 10.000 exemplaren.
Special Badkamers & Keukens 1 X per jaar - 17.500 exemplaren.
Special Tuinen 2 X per jaar - 30.000 exemplaren.
Special Tuinen Engelse Stijl - 40.000 exemplaren.


[Advanced Fair]
Advanced Fair is een gespecialiseerd communicatiebureau (onder meer voor Batibouw)
Advanced Fair zal tweemaal per jaar een persrelease – aangemaakt door Habitos.be – verspreiden naar zijn journalistendatabank (350 adressen).
De release wordt opgesplitst in functie van de doelgroep. Special interest media en algemene magazines, … ontvangen de release half december. De dagbladen, radio + tv en websites worden vlak voor Batibouw aangeschreven.

Advanced Fair doet een telefonische opvolging op de persreleases naar de voornaamste perscontacten.


[Bouwunie Limburg]

Website dakinfo.be
Habitos nam de volledige redactie voor de website Dakinfo.be – de website van de vakvereniging binnen Bouwunie Limburg – voor zijn rekening.
In ruil wordt een duidelijke bronvermelding bij de teksten geplaatst en wordt vanaf deze website gelinkt naar Habitos.


[Absoluut Architectuur]
Tijdens de editie 2006 was Habitos mediapartner van het project. Habitos besteedde de nodige aandacht aan het project en zijn sponsors.
Habitos kreeg in ruil visibiliteit op het startevenement en in de goodybag. Concreet verdeelden we zo 1 500 naamkaarthoudertjes onder de aanwezige architecten, interieurarchitecten en landschapsarchitecten.

[HLN.be]

Dossiers op wonenluik van HLN.be
Sedert februari 2007 levert Habitos.be op regelmatige tijdstippen dossiers omtrent woononderwerpen aan HLN.be aan. Deze dossiers worden in eerste instantie op de nieuwsfeed binnen het wonenluik geplaatst en krijgen daarna een definitieve plaats binnen de dossiers van dit wonenluik. Op die manier is er een continue doorstroom van bezoekers naar Habitos.be.

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_383854.html?wt.bron=hlnMatrix  
http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_411570.html  
http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_384245.html?wt.bron=dossierArt3  

Renovatiebijlage bij krant 27 mei
Habitos verzorgde een deel van de redactie voor de bijlage naar aanleiding van de Renovatiedag.

Renovatiebijlage november 2007
Ook hier verzorgde Habitos een deel van de redactie voor de bijlage.

[Seniorennet]
Habitos integreerde zijn teksten uit het luik Bouwen in Vogelvlucht binnen de luiken ‘Immo & Bouwen’ en ‘Interieur & Inrichting’ van Seniorennet.be, de best bezochte seniorenwebsite in ons land.

http://www.seniorennet.be/Pages/Immo_bouwen/immo_bouwen.php  
http://www.seniorennet.be/Pages/Interieur_inrichting/interieur_inrichting.php  

[Immospotter]

Integratie architectendatabank
In ruil voor de integratie van onze architectendatabank op www.bouwspotter.be krijgt Habitos.be wekelijks een advertentie in het Nieuwsblad. Hier is een beurtrolsysteem: de ene week verschijnt de advertentie in de woonbijlage, de andere week in de krant zelf.

Redactie Bouwspotter
De redactie van Bouwspotter beroept zich op teksten op Habitos voor de uitwerking van de algemene teksten. Habitos.be krijgt hiervoor een ½ pagina advertentie in Bouwspotter en bij de teksten wordt een bronvermelding geplaatst.


[WoonAttitude]

Aanleveren content
Habitos verzorgt een deel van de redactie in WoonAttitude en krijgt in ruil 1 pagina advertentie in elke editie.
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in