Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Oplossingen voor ieder isolatievraagstuk

Voor iedere isolatiebehoefte bestaat een oplossing. Die oplossingen worden ook almaar beter. Dat bewijzen deze vier nieuwe isolatieproducten: i3, Powerroof Maxx, Vario Xtra en Ytong low energy.

i3: kierloos, brandveilig, veelzijdig en betrouwbaar

Isoproc breidt zijn productgamma uit met een opmerkelijke nieuwkomer. I3 verenigt alle kenmerken van cellulose-isolatie en tilt ze naar een hoger niveau. Zo onderscheidt het product zich op verschillende vlakken van andere cellulose-isolatie. Dankzij de nieuwste vervezelingstechnologie hebben de vlokken een hogere elasticiteit waardoor het mogelijk is ze met een lagere densiteit te plaatsen. Zo verhoogt het prijsvoordeel en behoort i3 tot de meest concurrentiële isolatiematerialen. Bovendien test ISOPROC de zettingszekerheid van de cellulose strenger dan de norm: in een hoger en dikker compartiment met gladde binnenafwerking, direct na productie en nog eens opnieuw na 24u. Om een kwalitatief isolatieproduct te garanderen, hanteert Isoproc een strenge selectie en kwaliteitscontrole op het gebruikte papier. Tot slot biedt het bedrijf de isolatie aan in zakken met een handig formaat die je kunt openen zonder hulpmiddelen. Ook niet onbelangrijk de gedeclareerde lambdawaarde van i3 bedraagt 0,038 W/m.K.
Meer info: isoproc.be

Isover maakt Vario-systeem extra efficiënt

Ondanks voldoende isolatie gaat in nog heel wat woningen tot 25% van de warmte verloren via allerlei spleten en kieren. Dat kost gebouwen punten op de EPB-schaal, duwt de energiefactuur van hun bewoners onnodig omhoog en maakt het risico op condensatieproblemen aanzienlijk groter. Met Vario Xtra lanceert Isover de ultieme vervolmaking van zijn bekend Vario-systeem voor luchtdicht bouwen. Aan het vochtregulerend dampscherm, de fixatiestrips, de kleefband en de dichtingskit waaruit het systeem bestaat, werden functies en productkenmerken toegevoegd die de luchtdichting zo eenvoudig en langdurig betrouwbaar maken, dat de plaatsing ervan zelfs door slechts één persoon kan gebeuren. Uniek in het concept is dat het lucht- en dampscherm met klittenband wordt bevestigd. Die klittenbandfunctie zorgt voor een snelle en nauwkeurige plaatsing van het scherm.
Meer info: isover.be

Powerroof Maxx: isolatie mét onderdakfolie

Recticel breidt zijn isolatiegamma uit met heel wat nieuwigheden. Eén van de blikvangers daarin is de Powerroof Maxx. Bij deze isolatieplaten is de dampopen onderdakfolie al op voorhand verkleefd én er is een rasterbedrukking. Dit maakt het plaatsen van de dakisolatie nog sneller en eenvoudiger. De overlappen van de onderdakfolie zijn zelfklevend: dit verhoogt de winddichtheid van het systeem. Meer weten over Powerroof® Maxx dakisolatie? Vraag snel uw documentatie en een gratis en vrijblijvende offerte aan

Passief en laagenergie woning zonder extra isolatie

Xella doorbreekt met de nieuwste generatie Ytong low energy blokken de mythe dat passief- en lage-energiebouw complexe isolatietechnieken vereist. De nieuwste Ytong Low Energy blokken zijn ontwikkeld voor het bouwen zonder spouwisolatie, van EPB tot passief. Wie passiefmuren wil bouwen, gebruikt de dikste blokken van 50 cm. Zij leveren voor de buitenmuren een U-waarde lager dan 0,15 W/m²K. De Ytong Low Energy blokken hebben geen bijkomende isolatie nodig omdat cellenbeton op zich een isolerend materiaal is, dat tegelijkertijd ook dragend is. Men bespaart hierdoor niet alleen de kost van isolatiemateriaal, maar ook de plaatsingskost ervan. Ytong Low Energy combineert isolatiecapaciteit met de voordelen van een massief dragend materiaal. Dit duurzame, milieuvriendelijke materiaal maakt het mogelijk om budgetbewust energiezuinig of passief te bouwen zonder het risico op niet-aanvaarde bouwknopen.
Meer info: xella.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in