Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Nieuw schuifsysteem voor Reynaersramen

Reynaers lanceert de CP 130, een nieuwe, totaal oplossing voor schuifdeuren. Daarmee vervangt het zijn bestaande reeks TP 138, TP 110 en TLS 110 door een geavanceerd systeem met een eleganter design, een verhoogde functionaliteit, meer comfort en een verbeterde isolatie.


Reynaers Aluminium, leverancier van aluminiumoplossingen, lanceert de CP 130, een nieuwe totaaloplossing van schuif- en hefschuifsystemen die volledig compatibel is met de bestaande CS 68-profielen en –accessoires. De nieuwe reeks, die aangeboden wordt met een schuif- en hefschuifsysteem, bestaat ook in een voordelige monorailversie en een versie met dubbele rail of drie rails, telkens met een waaier van oplossingen voor vloeraansluitingen.
Fabrikanten en professionelen zullen de compatibiliteit op prijs stellen. Voor architecten springt de veelzijdigheid qua functionaliteit en design in het oog.

 

Betere isolatie

Het systeem is geschikt voor toepassingen met dikker glas, ror 42 mm. Het voordeel hiervan is dat een bredere waaier van glassoorten in aanmerking komt, zoals gelaagd glas (dat sterker is) of akoestisch glas. Deze verhoogde flexibiliteit biedt samen met de gestroomlijnde designs, ranke uitvoeringen en ultrasmalle profielen nieuwe mogelijkheden voor creatieve designtoepassingen. De gebruiker geniet van een betere isolatie en een verhoogd comfort dankzij de eenvoudige en elegante schuifsystemen.
De verbeterde isolatiewaarde (Uf) tot 2,78 W/m²K atie) komt overeen met deze van de bestaande CS 68-raamprofielen. Dit is te danken aan de verhoogde ingebouwde diepte van het profiel en het plaatsen van dichtingen onder het glas. Zonder extra isolatie bedraagt de isolatiewaarde 2,90 W/m²K. Het Ventalis-ventilatiesysteem dat Reynaers onlangs lanceerde, is eveneens toepasbaar op de CP 130-oplossing. Dit systeem zorgt voor een aangepaste luchttoevoer met behoud van optimale isolatiewaarden.

 

Configuratie

Door een profiel lager in te bouwen is het mogelijk om de drempel van het raam te verlagen voor zowel het schuif- als het hefschuifsysteem. Het smalle buitenraamwerk van het schuifsysteem is niet alleen voordelig, het kan ook worden geïntegreerd in de CR 120 wintertuin. Het buitenraamwerk voor het hefschuifsysteem vergemakkelijkt de aanleg van een verzonken vloer met verborgen afwatering. De hefschuifvariant biedt uitstekende performanties wat lucht-, wind- en waterweerstand betreft wanneer de hefschuif is gesloten. De aansluiting op het buitenraamwerk werd zelfs aangepast om de waterdichtheid te optimaliseren. Er werden speciale dichtingen aangebracht ter vervanging van de voorgangers in siliconen, eveneens om de waterdichtheid te garanderen en de assemblage te vergemakkelijken.


Gewicht

Het maximale vleugelgewicht voor zowel het schuifsysteem als het hefschuifsysteem is 300 kg. Of met andere worden 100 kg meer dan de vleugel van de bestaande TP 110-reeks. Isolatiewaarde tot 2,90 W/m²K, zonder extra isolatie. Isolatiewaarde tot 2,78 W/m²K, met extra isolatie.


Meer info: Reynaers Aluminium

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in