Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Nieuw onder de zon

Zon weren kan op verschillende manieren. De fabrikanten zoeken continu naar nieuwe oplossingen die beter scoren op het vlak van esthetiek, functionaliteit, … Wat is er nieuw onder de zon om de zon uit je woning te houden? We zetten een aantal nieuwe producten voor zonwering op een rij.

Van op afstand

Met de afstandsbediening wordt het automatisch beheer van zonneschijn kinderspel, zowel op het terras als de gevel. Informatie-uitwisseling is de grote troef van io-homecontrol®. Zo wordt de goede uitvoering van het doorgestuurde commando altijd bevestigd via de afstandsbedieningen. Werd het scherm uitgerold na het verschijnen van de zon? Of heeft een windstoot ertoe geleid dat de zonwering werd ingetrokken? Easy Sun io communiceert het helder. De afstandsbediening beschikt over een functie Auto/Manu. Is de automatische modus ingesteld, dan reageert de zonwering automatisch in functie van het niveau van zonlicht. In manuele modus kan de gebruiker het product of de groepen zelf bedienen met de afstandsbediening maar de windsensor blijft wel ingeschakeld.

Meer info: Somfy  

Zonwerende pergola

De Alu Concept Biossun Pergola is een veelzijdige oplossing. Naast zonwering biedt antwoorden voor andere weersomstandigheden: waterdichte bescherming tegen regen en sneeuw, naar keuze zonlicht of juist bescherming tegen de zon en natuurlijke airconditioning.
Biossun kan standaard of op maat worden geleverd. De pergola is bovendien esthetisch en comfortabel voor terrassen, binnen- en buitenpatio’s, wintertuinen, balkons, buitenkeukens...

Meer info: www.biossun.be

Strakke architectuur

Mooi weer of minder weer, met Patio haal je het maximum uit je terras en tuin. Harol heeft de overkapping zo ontworpen dat hij in elke architectonische omgeving past én dat hij overal even gemakkelijk aan te brengen is: montage aan muur, tussen twee muren, aan plafond, op draagbuis of zelfs vrijstaand. De drie bestaande basisuitvoeringen zijn nu aangevuld met vier nieuwe modellen in een strakke, eigentijdse stijl.
Patio Stil is ontworpen om volledig open te laten. Deze overkapping heeft een doorlopende voetstijl, een doorlopende draagbalk en een geïntegreerde goot voor de regenafvoer. De voorste voetpalen kunnen gewoon recht gezet worden of onder een hoek geplaatst worden voor een specifiek designaccent. Patio Stil leent zich bij uitstek voor een strakke architectuur.

Meer info: www.harol.be

Sfeervol hout

Met hout teken je resoluut voor sfeer. Luxaflex laat zien hoe verrassend flexibel hun vier nieuwe collecties shutters of luiken zijn: van onmisbare Basics tot exclusieve Native Woods. Voor wie houdt van een shutter look in keuken, huiskamer of badkamer.
Bij Native Woods staat de warme beleving van hout centraal. De collectie kent een rijke schakering in 16 puur natuurlijke houtsoorten, zorgvuldig geselecteerd op hun specifieke uiterlijke kenmerken. Het resultaat is even indrukwekkend als inspirerend. Een donkere trendlook binnenshuis of een gewaagd zebra-effect? Dankzij een hoogtechnologisch productieproces zijn de 50 mm brede lamellen alvast gevrijwaard van knoesten en andere natuurlijke onvolkomenheden.

Meer info: www.luxaflex.be

Gepatenteerde rits

Met de Fixscreen ontwikkelde Renson de eerste verticale doekzonwering, die windvast is en insecten buiten houdt. De Fixscreen is uitgerust met een ingenieus gepatenteerd geleidingssysteem met ritsprincipe. Daardoor zit het doek strak en windvast in elke positie. Bovendien zorgt een onderlat met afdichtingsrubber voor een perfecte aansluiting met de dorpel, waardoor de gebruiker intensief kan ventileren, zonder dat insecten kunnen binnendringen.
Door de integratie van de Connect & Go technologie, een nieuwe gepatenteerde elektrische aansluiting, garandeert het systeem een gemakkelijke montage en demontage van de doekrol en een eenvoudige vervanging van het doek of de motor. Vanaf nu zijn er dus geen ongemakken meer met de elektrische kabel bij het borgen van de kast of bij het vervangen van een doek of een motor.

Meer info: www.renson.be

Tegen een stootje

Combisol 3400 is een zonnescherm met een moderne look die tegen een ferme windstoot kan. Dit type is eenvoudig te plaatsen, zelfs op minder vlakke muren en glasgevels. Het zonnescherm is bovendien uniek in zijn soort dankzij de WIN-armen die de wind probleemloos opvangen tot 6 beaufort. De gesloten elleboog verbergt alle bewegende onderdelen en staat voor duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. De trekkracht van de armen ligt 20 tot 50% hoger dan de reeds
bestaande zonweringsystemen waardoor een optimale doekspanning altijd verzekerd is.

Meer info: Winsol

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in