Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Monier Clima Comfort Plus, een 2-in-1 systeem voor dakisolatie langs buiten

Monier Clima Comfort Plus is een 2-in-1 systeem voor dakisolatie langs buiten. In één paneel, dat rechtsreeks op uw dak wordt gemonteerd, zitten zowel het dampdoorlatend onderscherm als de isolatie vervat. En wat voor isolatie! Monier Clima Comfort Plus werkt met Resol-schuim als isolatiemateriaal, de dunste isolator en tevens de minst warmtegeleidende.


Deze eigenschappen maken van Resol-schuim de beste isolatieleerling van de klas en van Monier Clima Comfort Plus de meest thermisch performante oplossing op de markt (tot 30% t.o.v. PUR en tot 50% t.o.v. minerale wol).


Totaaloplossing voor dakisolatie langs buiten

Wist u dat uw dak de grootste energievreter is in uw woning? Door een ongeïsoleerd dak gaat tot 2 keer meer warmte verloren dan door ongeïsoleerde buitenmuren. Het dak isoleren levert al vlug een energiebesparing op van 30% per jaar. Dakisolatie is daarom prioriteit nummer één als u energie en geld wil besparen.

Met Monier Clima Comfort Plus worden isolatieplaten van 2,4 m lang en 1,2 m breed aangebracht aan de bovenzijde van de draagconstructie van het dak en via tand- en groefverbindingen met elkaar verbonden. Zelfs bij onregelmatige afstanden van spanten of kepers verzekert Monier Clima Comfort Plus zo de continuïteit van het isolatieschild, waardoor koudebruggen worden vermeden.


De plussen van Monier Clima Comfort Plus

De grootste troef van Monier Clima Comfort Plus is haar lambdawaarde. Dankzij het gebruik van Resolschuim kent dit isolatiepaneel de beste lambdawaarde op de markt (0,021 W/m K). Zo zorgt Monier Clima Comfort Plus voor ongeëvenaarde bescherming tegen de koude in de winter en tegen oververhitting in de zomer.

Verder kenmerkt Monier Clima Comfort Plus zich door een superieure brand-weerstand in vergelijking met andere harde isolatiematerialen (brandklasse E en binnenkant is C s2 d0­geclassi?ceerd) en een excellente waterdampdoorlatendheid, waardoor het element ademt en tegelijk perfect water­, lucht­ en windbestendig, is.


De dunste en de beste

Monier Clima Comfort Plus is verkrijgbaar in verschillende diktes: 60, 80, 100 en 120 mm, elk met hun respectievelijke Rd-waarde (warmteweerstand). Dankzij het gebruik van Resolschuim, die voor eenzelfde dikte tot 60% beter isoleert dan minerale wol en tot 27% beter dan PUR/PIR, kan de dikte van het paneel beperkt blijven zonder dat aan warmteweerstand wordt ingeboet. Zo adviseert de overheid een Rd-waarde (warmteweerstand) van minstens 3 m²K/W. Met reeds bestaande isolatie bereikt Monier Clima Comfort Plus dit al vanaf 60 mm dikte, zonder bestaande isolatie vanaf 80 mm dikte.


Meer info:

Monier op Batibouw, paleis 5, stand 101

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in