Minister Crevits wint prijs lezers Beter bouwen & verbouwen

Bouwmagazine ‘Beter bouwen & verbouwen’ heeft op Batibouw hun ‘De Eerste Prijs’ uitgereikt. 28% van de lezers van het blad koos voor Vlaams minister Hilde Crevits voor haar inspanningen rond het energieprestatiecertificaat en het isoleren van woningen.


Volksjury

‘Beter bouwen & verbouwen' reikt sinds vorig jaar een prijs uit en wil hiermee uitmuntende prestaties in de bouwsector belonen. In tegenstelling tot de meeste andere prijzen in het bouwwereldje, beslist bij De Eerste Prijs geen vakjury over de laureaat, maar een volksjury die bestaat uit de lezers van het magazine. Zij konden tot eind januari per e-mail hun stem uitbrengen over de persoon of instelling die volgens hen het meest gedaan had voor de (ver)bouwers in dit land.


Spannend

De eerste editie vorig jaar werd met 42% van de stemmen gewonnen door de website Energiesparen.be van het Vlaams Energieagentschap. Dit jaar verliep de strijd veel spannender. Uiteindelijk kregen de volgende genomineerden het meeste stemmen:

  • ongeveer gelijk op de vijfde plaats, met 4 à 5% van het totaal aantal
    stemmen: Test-Aankoop, Belgian Woodforum, Kamp C en het Passiefhuisplatform,
  • op de vierde plaats met 8% van de stemmen opnieuw Energiesparen.be,
  • derde werd CEDUBO (het Centrum Duurzaam Bouwen uit Heusden-Zolder) met 13% van de stemmen,
  • tweede werd Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering Marino Keulen met iets meer dan 20% van de stemmen.
  • Winnaar Hilde Crevits, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, behaalde uiteindelijk 28% van de stemmen.


Zoals een lezer zijn stem motiveerde: “Minister Crevits, heeft in nauwelijks één jaar tijd het Energie-renovatieprogramma 2020 en een Energierenovatiekrediet gelanceerd, het Energieprestatiecertificaat rond gekregen, maar vooral: ze blijft benadrukken dat om het energieverbruik te verminderen eerst en vooral onze woningen veel beter geïsoleerd moeten worden. Voor dit laatste alleen al verdient zij de eerste prijs.”


Trofee

De trofee in de vorm van een ‘1’ wordt gemaakt van Foamglas, niet toevallig, want dit is een 100% Belgisch product, gemaakt van gerecycleerd glas en met een uitstekende isolatiewaarde.
Deze zomer gaat de derde editie van De Eerste Prijs van Beter bouwen & verbouwen van start.

Info: Beter bouwen & verbouwen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in