Meester over warmte en koelte

Het creëren van een comfortabele temperatuur in de woning kan er weer een stuk eenvoudiger op worden dankzij enkele innovaties van Caleffi - de Italiaanse producent van componenten voor centrale verwarming en sanitair.
Met de modulerende thermische regeleenheid serie 161 biedt Caleffi een oplossing om zowel te koelen als te warmen. De serie 161 onderscheidt zich van traditionele regelingen doordat de regelaar de werkelijke thermostatische belasting van de omgeving onder controle houdt. Het systeem houdt met andere woorden rekening met de werkelijke warmteafgifte in de ruimte. Het systeem werkt via een variabele aanvoertemperatuur. Tijdens het verwarmen wordt de aanvoer- en retourtemperatuur gemeten. Op basis van deze informatie stelt een gemotoriseerd driewegsventiel de juiste aanvoertemperatuur in. Voor de koeling zorgt de koelingmodule ervoor dat condensvorming in de vloer wordt voorkomen. De relatieve vochtigheid wordt gemeten waarna de koelwatertemperatuur wordt ingesteld.
De aansturing van de regeleenheid gebeurt met een UPS 25-60 pomp met drie snelheden. De watertemperatuur is instelbaar op 7 - 78°C.
Een andere innovatie uit het Italiaanse huis is de serie 740, een draadloze regeling. Hiermee vermijd je breekwerk voor het plaatsen van de bekabeling voor verwarming. De regeling bestaat uit een zender, een ontvanger en een aansluitmodule.
Ook dit systeem is geschikt voor koeling en verwarming. Het is te gebruiken in de meest diverse omgevingen waar een multi-zonesysteem van toepassing is.


Caleffi International N.V.
Moesdijk 10-12
Postbus 10357
6000 GJ Weert
Nederland
Tel.: +32 89 38 68 68
Fax: +32 89 38 54 00
www.caleffi.nl
Paleis 12, stand 317

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in