Meer sociaal lenen bij de VMSW

Mensen met een beperkt inkomen kunnen bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) nu meer lenen voor de aankoop van een huis of appartement met de bedoeling die te renoveren. De maximale aankoop- en leenbedragen verhogen voor heel Vlaanderen.


Hoge prijzen

De VMSW hoopt op deze manier in te spelen op de tendensen op de vastgoedmarkt, waar hoge aankoopprijzen gehanteerd worden voor kleine en middelgrote woningen.
Mensen die voldoen aan de criteria van de VMSW, zullen bij hen in totaal 188 470 euro kunnen lenen voor de aankoop van een woning van minstens dertig jaar oud die gerenoveerd moet worden. De renovatiekosten moeten voor een woning minstens 25 000 euro bedragen; voor een appartement is dat 15 000 euro. Vanaf de derde persoon ten laste wordt het maximale leenbedrag verhoogd met 9 420 euro. De nieuwe bedragen gelden zowel voor huizen als voor appartementen en dit in heel Vlaanderen.


Tot 40 000 euro meer

In vergelijking met de vorige regeling kun je bij de VMSW nu 20 000 tot 40 000 euro méér lenen, afhankelijk van het type woning en de gezinssamenstelling. Zo komen meer woningen in Vlaanderen in aanmerking om beleend te worden met een goedkope hypothecaire lening van de VMSW.
De VMSW geeft ook leningen voor de aankoop van sociale koopwoningen, gebouwd door een sociale huisvestingsmaatschappij, voor de renovatie van de eigen woning en nieuwbouw.
De voorwaarden van deze goedkope VMSW-leningen blijven onveranderd.

Bron: VMSW

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in