Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Meer isolatie voor minder geld

Van 20 oktober tot en met 20 november 2011 kost 2 cm extra isolatie je niets! Een maand lang geeft isolatieproducent Isover op elke rol Isoconfort 35 dakisolatie 2 cm dikte gratis. Je krijgt dus 18 cm voor de prijs van 16 cm, 20 cm voor de prijs van 18 cm, en 22 cm voor de prijs van 20 cm.


De voordelen van isoleren zijn gekend. Zo’n 50 tot 75 procent van ons energiebudget besteden we aan verwarming. Door goed te isoleren kunnen we onze verwarmingskosten doen dalen met 30 tot 40 procent. Want hoe beter een woning is geïsoleerd, hoe minder warmte er via het dak, de vloer en de buitenmuren verloren gaat. Een goed geïsoleerde woning houdt niet alleen tocht en vocht tegen, de wanden en vloeren zullen minder koud aanvoelen. Bijgevolg moeten we minder verwarmen, en een kleinere en dus goedkopere verwarmingsketel kan volstaan. Dat is prettig voor onze portefeuille en ook voor het milieu: minder brandstof leidt tot minder CO2-uitstoot. Ook in de zomer is een goede isolatie van groot belang, want dan blijft onze woning langer koel.


Dak isoleren

De meest renderende ingreep aan een huis is de isolatie van het dak. Langs het dak gaat immers gemiddeld 26% van onze verwarmingskosten verloren. Hoe dikker de laag isolatie, hoe meer ze isoleert en hoe minder we verbruiken. Naast de economische rendabiliteit is er nog een andere reden om een dak goed te isoleren. In de kamers onder een geïsoleerd dak stijgt het comfort aanzienlijk: in de winter gaat er minder warmte verloren, in de zomer vermindert het gevaar op oververhitting.


Subsidie dakisolatie

Dakisolatie wordt sterk gesubsidieerd. Onder bepaalde voorwaarden krijgen we tot 40% van onze investering terug via belastingvermindering. Daarnaast geven de distributienetbeheerders een premie, en dikwijls ook de gemeenten. Voeg daarbij de premie voor dakisolatie van het Vlaamse gewest: wie in de loop van 2011 minimum 40 m² dak of zoldervloer goed tot zeer goed isoleert, kan van de Vlaamse overheid een aanvullende premie krijgen van 500 tot 1.000 euro.

Dankzij al deze premies verdienen we onze investering in dakisolatie meestal binnen de twee jaar terug. Daarna kunnen we ten volle genieten van de verlaging van de energiefactuur.


Meer info: Isover


Lees ook: G3 van Isover: de nieuwe generatie isolatie

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in