Financiele aspecten

Leer onderhandelen bij aankoop van je huis

De aankoop van een huis is een van de belangrijkste beslissingen die je in je leven moet maken. Dat je jezelf daarbij wat onzeker voelt is een normale reactie, maar het is niet meteen de gunstigste uitgangspositie voor onderhandelingen. KBC heeft nu een interactieve cursus online gezet om te leren onderhandelen over de prijs van jouw droomhuis.


Online cursus

De online cursus vertelt het verhaal van Hugo en Laura Schoenmaekers en kinderen Els en Bram. Stap voor stap wordt de surfer meegenomen in het verhaal van de aankoop van hun droomhuis. In eenvoudige bewoordingen en geïllustreerd met kleurrijke en frisse tekeningen, wordt uitgelegd wat de valkuilen zijn in zo’n onderhandeling, waar je zeker op moet letten, en wat je vooral niet moet doen.


Handige tips

Zo leer je er handige tips om je financiële limieten te leren bepalen, de waarde van een huis te schatten, een aanvaardbaar bod naar voren te schuiven, enz. Realistische scenario’s en concrete adviezen leiden je doorheen een mini-opleiding in het voeren van vruchtbare onderhandelingsgesprekken en het bepalen van financiële basisparameters.
De hele sessie is voor iedereen gratis toegankelijk. Wie de hele sessie doorloopt, moet daar ongeveer drie kwartier voor uittrekken, maar je kunt de module ook om het even waar stopzetten en later de draad opnieuw oppikken.
De toepassing kwam tot stand door een samenwerking van KBC met SIPM, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in aankoopmanagement en onderhandelingstechnieken en dat voor deze webtool zelf te rade ging bij een aantal vastgoedmakelaars.


Info: KBC Huis Onderhandelen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in