Lampiris-Isol financiert gesubsidieerde isolatiewerkzaamheden

Lampiris, de grootste onafhankelijke leverancier van groene energie in het land, heeft een samenwerkingsverband afgesloten met Knauf om een structuur te creëren die erop gericht is isolatiewerkzaamheden goedkoper te kunnen uitvoeren en te kunnen profiteren van de premies en voordelen die de federale, gewestelijke en lokale openbare instellingen toekennen.


Uit respect voor het milieu, maar ook uit financiële overwegingen is de Belgische consument steeds alerter op de energieprestaties van zijn woning. Als een van de belangrijkste initiatiefnemers op het gebied van duurzame ontwikkeling in België is Lampiris bijzonder gevoelig voor deze problematiek.


Overeenkomst met Knauf

Daarom heeft de leverancier van groene energie een overeenkomst gesloten met Knauf, de toonaangevende producent van milieuvriendelijk isolatiemateriaal. De nieuwe structuur, genaamd Lampiris-Isol, die daaruit ontstond, heeft als roeping om het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden die de energieprestatie van gebouwen (EPG) verbeteren, financieel en administratief gezien te vergemakkelijken.

In de praktijk komt Lampiris-Isol tussen op verschillende niveaus:

  • selectie en opvolging van erkende energieauditeurs en -certificateurs
  • uitvoering van isolatie- (dak) of na-isolatiewerkzaamheden (inblazen van spouwmuren) door erkende ondernemers of plaatsers
  • verkrijgen van premies en voordelen toegekend door de federale, gewestelijke en lokale openbare instellingen (bedrag voor de werken aftrekbaar)
  • voordelige financiering van de werkzaamheden

Verwacht wordt dat de formule een groot succes zal kennen bij het doelpubliek (particulieren, KMO's, sociale woningen, openbare instellingen en overheidsinstanties) dat zijn gebouw zonder administratieve rompslomp en met toegang tot een eenvoudige en voordelige financieringsbron zal kunnen isoleren.


Vermindering energieverbruik

Naast de aanzienlijke vermindering van het energieverbruik als gevolg van de isoleertechnieken die Lampiris-Isol in samenwerking met Knauf voorstelt, biedt de formule dankzij de toegekende belastingverlaging voor dakisolatiewerkzaamheden eveneens voordelen op fiscaal vlak.

De klanten van Lampiris hebben bovendien de mogelijkheid een deel van de terugbetaling voor de werkzaamheden te integreren in hun maandelijkse energiefactuur en zo hun verschillende diensten op energiegebied te groeperen bij een en dezelfde gesprekspartner.

Bruno Venanzi, gedelegeerd bestuurder van Lampiris en Lampiris-Isol, legt uit: "Met dit project breiden we de reikwijdte van onze activiteiten in de energiesector uit (productie, levering, energieoptimalisatie).

Door een overeenkomst te sluiten met een van de voornaamste actoren in de isolatiesector, zijn we in staat een oplossing te bieden die bijzonder goed aansluit bij de kenmerken van het Belgische vastgoedpark, dat voor een groot gedeelte bestaat uit gebouwen die wat energieprestatie betreft nogal verouderd zijn. Op die manier maakt het isoleren door middel van het inblazen van glaswol in spouwmuren een aanzienlijke verbetering mogelijk van de energieprestatie van het grootste deel van de woningen die meer dan 15 jaar geleden gebouwd zijn."


Meer info

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in