Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

L-Door pakt uit met de Art Collection

L-Door, een 100 % Belgische producent van sectionele garagepoorten, pakt na zijn innovatieves zoals de Puma Line en de Nature Line Green Concept uit met een wereldprimeur binnen de sector: de Art Collection.


L-Door slaat hiervoor de handen in elkaar met kunstenaar Guy Vandenbranden, een gerenommeerde naam binnen de internationale kunstwereld en maker en meester van het Constructivisme. 5 Creaties van Guy Vandenbranden werden door de lakkers van L-Door overgebracht op een sectionaalpoort. De kleuren gebruikt door de kunstenaar werden hiervoor door een labo geanalyseerd en aan de hand van de formule omgezet naar Sikkens lak. Het resultaat is een uniek en functioneel kunstwerk of “Construction meets constructivisme”.


Vijf creaties

In totaal zullen van deze 5 creaties samen slechts 30 poorten geproduceerd worden. Elke poort wordt vergezeld van een echtheidscertificaat gesigneerd door de kunstenaar zelf. De eerste L-Door Art Collection poort rolde op vrijdag 26/08/2011, in aanwezigheid van Guy Vandenbranden, uit de lakstraat en werd door de kunstenaar gesigneerd. Met de Art Collection krijgt de klant het summum van maatwerk, een unieke poort en een heus kunstwerk.

Hiermee zet L-Door de visie van het bedrijf nog eens letterlijk en figuurlijk in de verf. L-Door brengt innovatieve producten op de markt, op maat van de klant. De creativiteit en het constant streven naar vernieuwing worden bij L-Door gedragen door het management en de vakkennis van alle medewerkers. Hiermee kan L-door zich onderscheiden op de markt en een echte meerwaarde bieden aan zijn klanten.


Gloednieuwe showroom van L-Door

Zaakvoerder Luc De Bisschop, zelf kunstliefhebber, is terecht trots op deze realisatie, welke binnenkort zal te bewonderen zijn in de gloednieuwe showroom van L-Door Cr-8-ive, en sluit niet uit dat in de toekomst ook met andere kunstenaars een dergelijk project kan gerealiseerd worden. Projecten zoals deze stimuleren immers de creativiteit en het dynamisme van het hele bedrijf en dit is waar L-Door voor staat.

De zuiverheid in het werk van Guy Vandenbranden sluit ook perfect aan bij de perfectie waar L-door naar streeft. Ook architect Etienne Wijns, die mee zijn schouders onder dit project zette, is zeer tevreden met het resultaat. Samenwerking tussen Belgische bedrijven en Belgische kunstenaars is positief voor beide partijen, haalt de kunst voor een deel uit de galerij en brengt ze dichter bij de mensen.


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in