Financiele aspecten

Kredieten oude regeling (voor 01/01/05)

Ter verduidelijking: kredieten afgesloten vóór 01-01-2005 behouden het oude systeem qua vermindering voor de kapitaalaflossingen en intrestaftrek. Ook nieuwe hypothecaire kredieten aangegaan vanaf 1 januari 2005 op een moment dat er nog intresten worden aangegeven voor een bestaand krediet vallen onder de bestaande regeling, tenzij je stopt met het oude krediet van voor 01/01/2005 fiscaal in te brengen.
Wie een hypothecair krediet aangaat, kan een mooi fiscaal voordeel genieten. "Kan" ! Wie echter niet uitkijkt, kan net zo goed dat fiscaal voordeel aan zijn neus zien voorbij gaan: opletten dus. Een goede planning is geen overbodige luxe.

Fiscale regelgeving

Wie het maximum wil halen uit de wirwar van de fiscale regelgeving doet er goed aan zich te laten begeleiden. Behalve het gegeven dat de reglementering erg complex is, zijn frequent voorkomende wijzigingen niet van aard om zo maar eventjes losjes uit de pols uitspraken te gaan doen: systematische updating van de fiscaliteit vergt gespecialiseerde aanpak.

Het fiscaal voordeel dat kan bekomen worden via een (hypothecair) woningkrediet situeert zich op 3 vlakken:

  • Belastingvermindering op het terugbetaalde kapitaal
  • De aftrek van de intresten (gewone intrest en eventueel bijkomende intrest)
  • Belastingvermindering op betaalde premies schuldsaldoverzekering.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in