Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Knauf Insulation Supafil, inblaaswol met een lambdawaarde van 0,034 W/m.K

Ken je Knauf Insulation Supafil al? Het is de eerste inblaaswol die voldoet aan de nieuwe Europese Lambda 90/90 regel. Knauf Insulation Supafil behaalt een lambdawaarde van maar liefst 0,034 W/m.K en bestaat voor 70% uit gerecycleerd glas.
Het Vlaamse Energieagentschap (VEA) maakte bekend dat de premies stijgen voor 600.000 woningen in Vlaanderen die in aanmerking komen voor na-isolatie van spouwmuren. Geïnteresseerde aannemers moeten wel beschikken over een ATG-certificatie. Specialist Knauf Insulation anticipeerde alvast op die maatregel een uniek product, Knauf Insulation Supafil.

Inblaaswol

Knauf Insulation Supafil is de eerste inblaaswol die voldoet aan de nieuwe Europese Lambda 90/90 regel, wat betekent dat de opgegeven lambdawaarde wordt behaald in 90% van de constructies met een betrouwbaarheid van 90%. Knauf Insulation Supafil voldoet aan de hoogste eisen voor binnenluchtkwaliteit (Air Comfort Gold Standard van Eurofins).

Premie na-isoleren

Door de luchtspouw te isoleren maak je jouw energie-efficiënter met een forse besparing en meer akoestisch en thermisch comfort tot gevolg. Jaarlijks worden al van 6 000 bestaande woningen de spouwmuren nageïsoleerd, maar dat is slechts een fractie van het potentieel. Daarom trok de Vlaamse overheid sinds 1 januari 2012 de premie voor het na-isoleren van de spouw  op tot € 6/m² met een maximum van € 800.

Vanaf 1 juli kan er enkel nog aanspraak op deze premie gemaakt worden indien gebruik wordt gemaakt van een erkend product met een lambdawaarde van maximaal 0,065 W/mK en in geval de spouw een dikte heeft van minstens 50mm die volledig wordt opgevuld. Gemiddeld heeft een woning 100m² spouwmuren en bedraagt de totale investering ongeveer €2000. Met de energiebesparing en premies is die investering op enkele jaren terugverdiend.

Sluitende schil

Volgens Knauf Insulation is het een kwestie van tijd voordat de aanvragen massaal binnenlopen. “Mensen denken nu nog vaak dat het een ingrijpende operatie is waar heel wat kap- en breekwerk aan te pas komt, maar dat is het niet”, zegt Marc Malherbe de Juvigny, Managing Director van Knauf Insulation. “Op één dag en zonder sporen na te laten is het karwei geklaard. En niet te vergeten: de woning krijgt een hoger energielabel, en stijgt in waarde. We moeten mensen bewust maken dat het weinig zin heeft hoogrendementsbeglazing te plaatsen, als je met ongeïsoleerde spouwmuren blijft zitten.” 

Verder dan de norm

Malherbe de Juvigny: “Het is goed dat de kwaliteit bewaakt wordt, en Knauf Insulation wilde daarbij dé referentie op de markt ontwikkelen. Supafil inblaaswol duikt onder voorgeschreven norm, en dat met het meest duurzame isolatiemateriaal op de markt. Supafil behaalt een lambdawaarde van maar liefst 0,034 W/m.K en bestaat voor 70% uit gerecycleerd glas. Bovendien is het materiaal onbrandbaar en vochtwerend, maar toch ‘ademend’ van binnen naar buiten, zonder gevaar op ‘inzakken’ of koudebruggen.” 

Meer info: Knauf

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in