Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Isover pakt de woning in met nieuwe spouw- en dakisolatie

Isover heeft dit najaar twee nieuwe glaswolproducten voorgesteld die zorgen voor een nog betere isolatie. Voor spouwmuren werd de Multimax 30 ontwikkeld, met een record lambda-waarde van 0,030W/m.k. Het Comfortpanel 32 is een nieuwe flexibele glaswolplaat voor daken.
Nooit eerder ging bij het (ver)bouwen zoveel aandacht naar isolatie. Begrijpelijk natuurlijk, als je weet dat een efficiënte isolatieschil het verbruik van fossiele brandstoffen met maar liefst 35% kan verminderen. Vandaag gaat de aandacht vooral naar het steeds scherper stellen van dat thermisch isolerend vermogen om zo de druk op milieu én huishoudbudget te verlichten. En daarin gaat Isover almaar verder.

Unieke lambda-waarden

De Isover Multimax 30 is een glaswolplaat voor spouwmuren en geventileerde gevelconstructies. De lambda-waarde bedraagt 0,030 W/m.K, een absoluut record. Concurrerende merken stranden voor dit soort product vooralsnog op 0,032 à 0,034. Het product is bovendien voldoende soepel om oneffenheden op te vangen en lekkenof koudebruggen af te dichten. Het is immers onthutsend hoeveel warmte er door de kleinste kier verloren gaat. De panelen zijn verkrijgbaar in de afmeting 1 350 x 600 x 45 mm.

Comfortpanel

Eveneens een primeur is de Isover Comfortpanel 32, met een lambda-waarde van 0,032 W/m.K. Deze flexibele glaswolplaat voor daken heeft aan beide zijden een zacht comfortvlies. Dankzij de extreme prestatie op vlak van isolatiewaarde is de Comfortpanel 32 geschikt voor zowel nieuwbouw als na-isolatie. Voor een gemakkelijke versnijding zijn er om de 10 cm merkstrepen op het oppervlak aangebracht. De panelen hebben een oppervlak van 1 500 op 600 mm, en zijn verkrijgbaar in drie diktes: 60, 120 of 140 mm.

Rotbestendig glaswol

De voordelen van glaswol als isolerend bouwelement zijn intussen wel bekend: glaswol vangt - anders dan bijvoorbeeld schuimplaten - oneffenheden op die koudebruggen veroorzaken. Ook het dampdoorlatend karakter, waardoor de structuur van het huis goed kan drogen, en het akoestisch isolatievermogen zijn sterke troeven. Glaswol is bovendien rotbestendig, duurzaam en ongediertewerend. En dit alles zonder aan plaatsings- en verwerkingsgemak in te boeten. “Met deze nieuwe producten tonen we ons de kampioen van het isoleren - of beter: van het energiezuinig verwarmen”, luidt het bij Isover.

Meer info: Isover

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in