Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Isoleren doe je met deze materialen

De nood aan goede isolatie ligt voor de hand, maar welke materialen kun je het best gebruiken? Habitos.be maakte een overzicht van enkele nieuwkomers op de markt. We stellen je tapes, hoekpanelen, platen, en nog veel meer voor om je woning correct te isoleren.

Unilin Systems: besparen op je isolatiedikte

Door het belang van een goede thermische isolatie – in het bijzonder naar hoogwaardige PUR/PIR-isolatie – en de sterke in-house technologie voor het aanmaken van polyurethaan, produceert Unilin Systems vanaf nu Uterm-isolatieplaten. Dankzij de isolerende eigenschappen van polyurethaanschuim kan je een stuk dunner blijven in isolatiedikte en meer uitsparen aan energieverbruik. Met relatief kleine diktes is een hoge isolatiewaarde mogelijk, dit in tegenstelling tot de klassieke isolatiematerialen zoals minerale wol. De Utherm-isolatieplaten zijn beschikbaar in varianten voor spouwmuren, platte daken, hellende daken, zolders en vloeren.

Meer info: Unilin Systems

Xtratherm: hoekpanelen voor een nog betere detaillering

Xtratherm PIR-hoekpanelen zorgen voor een perfecte aansluiting van de isolatie, waardoor het warmteverlies tot een minimum wordt herleid. Met een lambdawaarde van 0,023W/mK kan je optimaal isoleren met een minimale dikte. Het gebruik van de hoekpanelen sluit bijkomende tapes uit en zorgt voor een perfecte detaillering. De alu-cachering loopt door over de hoek en garandeert zo een nog betere luchtdichtheid. De hoekpanelen kunnen geschrankt worden geplaatst en zijn beschikbaar in alle gangbare diktes.

Meer info: Xtratherm

Isover garandeert prestaties van isolatie in G3-label

Isolatieproducent Isover lanceert het G3-label. G3 staat voor een nieuwe generatie minerale wol met 3 garanties: optimale prestaties, milieuvriendelijkheid en zorg voor gezondheid en binnenluchtkwaliteit. Wat opvalt, is de extreem lage emissie van volatiele organische componenten (VOC’s). De minerale wol zorgt voor de beste thermische prestaties (lambda 0,030 W/m.K). De thermische, akoestische en brandprestaties van Isover G3 zijn gecertificeerd door externe organisaties. Ten slotte garandeert Isover dat de G3-producten een levensduur van 50 jaar hebben.

Meer info: Isover

Na-isolatie met YtongMultipor-isolatieplaten

YtongMultipor is een minerale isolatieplaat met een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,045 W/mK. Het isolatiemateriaal heeft unieke eigenschappen: het is dampopen, waardoor het vochtregulerend werkt, het wordt zonder dampscherm toegepast, is vormvast, onbrandbaar en vezelvrij, dus gemakkelijk, gezond en veilig tijdens de verwerking en ook nadien voor de gebruikers van het gebouw.
Wanneer de platen tegen de buitenwand aangebracht worden, worden koudebruggen bijvoorbeeld boven raam- en deuropeningen opgelost. Voor deze openingen bestaan namelijk aangepaste YtongMultipor-stroken om ook op de kopse zijden de isolatie te garanderen en zo het probleem van slecht opgeloste bouwknopen te vermijden. YtongMultipor kan op bijna elke bestaande ondergrond aangebracht worden (bijvoorbeeld baksteen, beton).

Meer info: Ytong

Steen en isolatie in één

Met de E-Brick lanceert Vandersanden een handvormgevelsteen mét isolatie. E-Brick-panelen zijn kant-en-klaar en bestaan uit een laag isolatiemateriaal, wind- en waterdicht afgeschermd met een laag geëxtrudeerd schuim, afgewerkt met handvormsteenstrips. De panelen zijn beschikbaar in verschillende diktes en ook combineerbaar met harde isolatieplaten, voor elke gewenste isolatiewaarde.
Voor de liefhebbers van een verlijmde gevel is er de vorig jaar gelanceerde Zero. Deze steen hoef je niet te verlijmen om toch het effect van een verlijmde gevel te bekomen. De metselaar kan gewoon met truweel en normale mortelspecie aan de slag, omdat de steen bovenaan een grotere uitsparing heeft waarin de mortelspecie komt. De voegdikte wordt zo herleid tot 4mm.  De steenfabrikant breidde ook het kleurenassortiment voor zijn bakstenen Vormbak en Wasserstrich verder uit, waardoor je nu nog meer keuze hebt.

Meer info: E-Brick en Vandersanden
 

Recticel Insulation lanceert Rectitape

Om doorgedreven isolatie toe te passen is Eurowall spouwisolatie van Recticel Insulation een goed idee, omwille van haar uitstekende isolatiewaarde. Recticel Insulation lanceert nu ook Rectitape: een exclusieve, zelfklevende tape die speciaal ontwikkeld is voor het perfect afkleven van de Eurowall platen. Om een goede winddichtheid te garanderen, zeker in het geval van een lage energiewoning of passiefhuis, is het namelijk aan te raden om de hoeken en naden van de platen af te sluiten. Met de nieuwe Rectitape kun je dit vlot uitvoeren. Rectitape is beschikbaar bij alle Recticel verdelers voor Eurowall spouwisolatie. Elke doos bevat 10 rollen (lengte 50 m, breedte 50 mm).

Meer info: Recticel Insulation

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in