Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Isoleren als een pro

Isoleren wint iedere dag aan belang: het moet sneller, beter en gemakkelijker. De fabrikanten zoeken en vinden voortdurend nieuwe oplossingen om aan die wensen te voldoen. Een overzicht.

Recticel insulation isoleert en werkt af in één beweging

Comboprime Home is een nieuw isolatiesysteem met gipskarton voor muren, plafonds en hellende daken, speciaal ontwikkeld voor doe-het-zelvers. Hiermee kun je vlot binnenruimtes isoleren en ze meteen verder afwerken. Deze kleine platen hebben een afwerking in waterwerend gipskarton (12,5 mm). Hierdoor kun je ze ook gebruiken in vochtige ruimtes, zoals een badkamer of een keuken. Tussen het gipskarton en de PIR-plaat zit een dampscherm. De gipsplaten hebben afgeschuinde zijden voor een naadloze afwerking. Ook als je een grote ruimte isoleert, wil je dat het vooruit gaat. Speciaal daarvoor zijn er twee kamerhoge formaten beschikbaar. Ze zijn allebei 260 cm lang en meten 60 cm of 120 cm in de breedte. Met de smalle platen (60 cm breed) kun je handig door kleine en smalle openingen geraken. Zo kun je alle binnenruimtes snel en efficiënt isoleren.

Meer info: www.recticelinsulation.be

Optimaal isoleren met Isotrie

Je wooncomfort kan je heel gemakkelijk verhogen door je woning te laten isoleren. Zowel thermisch als akoestisch zal het comfort verbeteren. En natuurlijk ook mooi meegenomen, je energiefactuur zal drastisch verminderen. Een optimaal isolatiepeil voor je woning zal er bovendien voor zorgen dat de waarde bij een eventuele verkoop in de toekomst niet afneemt.
Isotrie biedt tal van toepassingen voor muur-, dak-, en vloerisolatie. Het bedrijf is één van de pioniers voor isolatie met gespoten polyurethaanschuim, kortweg PUR genoemd. PUR biedt een totaaloplossing voor isolatie in uw volledige woning, gaande van dak, over spouwmuren, tot binnenmuren, maar ook zoldervloeren en kruipkelders. Perfect isoleren is haalbaar én betaalbaar. Bovendien krijg je een aardige zakcent van de overheid in de vorm van subsidies en premies. Zo wordt ook isoleren in uw woning gegarandeerd een haalbaar project. Isotrie heeft 5 vestigingen in België en kan dus elke klant in België met de beste service bedienen.

Meer info: www.isotrie.com

UNIPUR: het dunste dakelement

UNILIN, division insulation pakt uit met het nieuwe UNIPUR dakelement. Het sandwichpaneel valt op door zijn ultraslanke en hoog performante dakisolatie. Het dakelement biedt een lambdawaarde van 0,023 W/mK. Bij een totale dikte (inclusief binnenafwerking en tengellatten) van 17,5cm biedt het element een U-waarde van 0,19. Bij een traditionele dakopbouw met minerale wol tussen de spanten is al snel een isolatiedikte van 23cm vereist.
Naast een goede isolatiewaarde garandeert het UNIPUR-element ook een goede luchtdichtheid, door de naden met UNIFLEX-schuim op te spuiten. Hierdoor garandeert de dakwerker ook een ononderbroken isolatie. De dakelementen zijn overigens eenvoudig te plaatsen, waardoor het risico op fouten bij de plaatsing heel klein is. Kortom, met UNIPUR-dakelementen biedt UNILIN een laagdrempelige, energiebesparende en esthetische oplossing voor dakisolatie.

Meer info: www.unilininsulation.com

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in