Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Isoleer jouw dak voor het vallen van de bladeren

Isolatie is de eerste voorwaarde voor energiebesparing. Een niet-geïsoleerd dak is zelfs verantwoordelijk voor 30% van alle warmteverlies en dus ook voor een gepeperde energiefactuur. Knauf Insulation ontwikkelde een innovatief en duurzaam product met eenvoudige plaatsing, dat door zijn performantie een snelle terugverdientijd oplevert. En wie nu isoleert, kan ook nog rekenen op fiscale premies.


Knauf Insulation is o.a. gespecialiseerd in het isoleren van hellende daken. “Door je dak nu al te isoleren, vermijd je een hoop energieverlies in de aanloop naar en tijdens de winter”. “Bovendien help je het milieu een handje en kan je nog altijd een aardige premie op zak steken. Alles samen maakt dat een snelle terugverdientijd van de investering en een meerwaarde voor de woning gedurende vele jaren. Onze minerale wol met Ecose Technology werd speciaal ontwikkeld om gemakkelijk, toekomstgericht en betaalbaar het dak te isoleren.”


Op en top duurzaam

Met de minerale wol TI 135U met de gebreveteerde Ecose Technology bracht Knauf Insulation als eerste een uniek bindmiddel op de markt die voor 100% uit natuurlijke, duurzame grondstoffen bestaat. De typisch bruine kleur zonder kunstmatige kleurstoffen is dan ook een garantie dat de gebruiker de glaswol met Ecose Technology gebruikt. Er zitten geen formaldehyde, fenol, acrylaten of andere pigmenten meer in.


Comfortabele plaatsing

Glaswol met Ecose Technology biedt nog andere voordelen. Zo heeft het zachte materiaal geen irriterend effect op de huid, is het geurloos en eenvoudig te snijden. Handig zijn ook de snijmarkeringen om de 10 cm en vooral de grote zijwaartse elasticiteit bij de TI 135U, waardoor het product zich zonder verdere bevestigingen vanzelf tussen de daksparren klemt. Tot slot zorgt de dakisolatie ook voor een beter binnenklimaat, want het dampscherm vermijdt condensatie en regelt de luchtcirculatie. Om de kwaliteit van de isolatie in stand te houden, moet het aanbrengen van het dampscherm en de bijhorende afdichtingen volgens de richtlijnen van de fabrikant gebeuren. Dit innovatieve product werd onderscheiden met een reeks internationale erkenningen, waaronder de Eurofins Gold Standard voor zijn bijdrage tot een verhoogde binnenluchtkwaliteit.


Meer info: Knauf


Lees ook: Dossier isolatie

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in