Financiele aspecten

Interactieve webtool leert huizenkopers onderhandelen

Onderhandelen is niet eenvoudig. Zeker niet bij de aankoop van een huis. Hoe onderhandel je op een goede manier? Waarover moet je het hebben? Vergeet je niets? Hoe ver mag of moet je gaan? Hoe zorg je voor een goed onderhandelingsklimaat? En hoe vermijd je dat de onderhandelingen zouden afspringen? KBC heeft hiervoor een handige webtool ontwikkeld.
 

Concrete adviezen

Ben je van plan een huis aan te kopen, surf dan zeker eens naar KBC Huis Onderhandelen. Je vindt er handige tips om je financiële limieten te leren bepalen, de waarde van een huis te schatten, een aanvaardbare prijs naar voren te schuiven, enz. Realistische scenario’s en concrete adviezen leiden je doorheen een mini-opleiding in het voeren van vruchtbare onderhandelingsgesprekken en het bepalen van financiële basisparameters.

 

Vastgoedmakelaars

Huis Onderhandelen is voor iedereen gratis toegankelijk. Wie de hele sessie doorloopt, moet daar ongeveer drie kwartier voor uittrekken, maar kan de module ook om het even wanneer stopzetten en later opnieuw de draad oppikken.De toepassing kwam tot stand door een samenwerking van KBC met SIPM, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in aankoopmanagement en onderhandelingstechnieken en dat voor deze webtool zelf te rade ging bij een aantal vastgoedmakelaars.

 

Deal

Iedereen die met onderhandelen te maken heeft is er van overtuigd dat onderhandelen met verstand ook in tijden van crisis de waarschijnlijkheid kan verhogen om de deal ook echt te sluiten. Als je onderhandelt met verstand ben je van de volgende dingen zeker.

- Kopers durven opnieuw een ernstig bod uitbrengen in plaats van hun koopplannen uit te stellen of op te bergen.
- Kopers kunnen een betere inschatting maken van een voor de verkoper aanvaardbare prijs.
- Het aantal tijdrovende gesprekken, die niet tot een aankooptransactie leiden omdat partijen elkaar niet in een consensus kunnen vinden, worden beperkt
- Er ontstaat een minder bedreigend, aangenamer en meer open onderhandelingsklimaat, waarin koper en verkoper zich niet ongemakkelijk voelen.
- Goede onderhandelingskennis zijn als “olie in de onderhandelingsgesprekken.

 

Meer info?

KBC Huis Onderhandelen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in