Innovatieprijs voor Cerapur Solar van Junkers

Op het 21ste OTTI-symposium voor thermische zonne-energie in Duitsland werd de Cerapur Solar van Junkers beoordeeld en met de innovatieprijs 2011 voor thermische zonne-energie onderscheiden.


Bosch Thermotechnik ontving op het symposium de eerste prijs voor deze innoverende combi-natie condensatieketel-Solar. Vergeleken met de gebruikelijke installaties met zonneondersteu-ning overtuigden volgende pluspunten van dit gamma gasketels de vakjury:

  • Tot 30 procent efficiënter, maar een derde minder zonnepanelen nodig.
  • De installatie vermindert de CO2-uitstoot met 50%.
  • De Cerapur Solar is voordeliger door het nieuwe hydraulicaconcept en door de geïntegreerde componenten.
  • Het benodigde volume van het buffervat bedraagt slechts de helft.
  • De montage gebeurt dubbel zo snel.

"De OTTI-innovatieprijs bevestigt de grote marktinteresse voor de Cerapur Solar“, zegt Jean-François Demets, verkoopleider Junkers België; "Bij de ontwikkeling van nieuwe produc-ten hebben maximale energiebesparing en eenvoudige installatie bij ons de hoogste prioriteit. Het is een positief signaal dat deze doelstellingen door de markt erkend worden."


Cerapur Solar

De energiebesparing met de systeemoplossing Cerapur Solar (24 kW) wordt bereikt door de intelligente hydraulica, de optimaal op elkaar afgestemde componenten en het weglaten van de warmwatervoorziening. Het buffervat van 415 liter wordt uitsluitend door de regeneratieve warmtebron opgewarmd. Er is geen voorraad die door de gasketel constant op temperatuur gehouden wordt.
Een moderne pomptechniek (A-label) zorgt ervoor dat de Cerapur Solar in vergelijking met niet geregelde verwarmingspompen tot 70 procent energie bespaart. De uitgekiende techniek ver-borgen in dit compacte geheel, vereenvoudigt bovendien de planning, de installatie en de inge-bruikname.


De OTTI-innovatieprijs

De innovatieprijs voor thermische zonne-energie wordt jaarlijks uitgereikt op het symposium van OTTI (Ostbayerisches Technologie-Transfer-Institut, Regensburg). De producten moeten de toepassing van thermische zonne-energie verbreden respectievelijk versterken, verbeteren of goedkoper maken. Bovendien moeten ze innoverend zijn. Het OTTI-symposium voor thermische zonne-energie is het gezaggevende orgaan van de branche. Meer dan 450 deelnemers – instal-lateurs van solar-installaties, planners, belanghebbenden en leden van researchinstituten – treffen elkaar jaarlijks in Bad Staffelstein, om zich te informeren over de nieuwste technische ontwikkelingen en om te praten over de economische en marktpolitieke aspecten.


Meer info: Junkers

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in