Huis & Thuis

Magazine, gepresenteerd door Pascale Naessens, over bouwen, verbouwen en wonen in het algemeen. 

Al zeven jaar informeert Huis en Thuis de bouwers, verbouwers en iedereen die interesse heeft in wonen en interieur. Al zeven jaar, en toch weet het magazine nog nieuws te vertellen.

De woonmarkt in Vlaanderen evolueert zodanig snel in zoveel verschillende richtingen, dat iedereen, met welke smaak dan ook, zijn gading zal vinden bij Huis en Thuis. Ook dit jaar zal Pascale Naessens de gastvrouw zijn van het programma.

Het concept van Huis en Thuis is sterk in zijn eenvoud. De bijzondere woonverhalen van ‘Open Huis’ blijven de rode draad doorheen elke uitzending van ‘Huis en Thuis’. Elke week doorkruist Pascale Naessens Vlaanderen op zoek naar een  boeiend woonverhaal. Zo bezoekt ze de bewoners van een boot, een hangar, een kerk, een bungalow met een rijk verleden of van een exclusieve loft. Verscheidenheid en afwisseling zijn de kernwoorden bij de keuze van de huizen: zowel nieuwbouw als renovatie komen aan bod, evenals alle mogelijke stijlen en woonvormen.

In ‘Open Huis’ ligt de klemtoon op hoe de woning werd aangekleed, welke aspecten belangrijk waren en waar de bewoners bijzondere waarde aan hechten, hoe ze op bepaalde ideeën kwamen en hoe ze die gerealiseerd kregen.
‘Open Huis’ wordt twee maal onderbroken voor telkens twee korte reportages over alles wat met bouwen, verbouwen, wonen en inrichten te maken heeft. Deze reportages zijn zowel entertainend als informatief, zodat iedereen er de nodige tips en tricks in zal terugvinden.

Het ‘Huis en Thuis’-team aan huis: Een team van experts komt aan huis om een gezin bij te staan met de aanpassing van een kamer. De make-over van een donkere ruimte, een nieuwe badkamer, een hippe tienerkamer, een veilige woonkamer voor peuters, de ideale klus ruimte voor vader en zoon: het zijn slechts enkele voorbeelden.

Lekker genieten: Wellness, sauna in huis, hamamdouche, … Wat voor de ene luxe is, is voor de andere basic. ‘Lekker genieten’ belicht verschillende vormen van wooncomfort mét oog voor energiezuinige toepassingen.

Ook dit is wonen: In deze rubriek komen merkwaardige, originele en bizarre woningen aan bod waarin telkens een innovatieve technologie is toegepast. Dat kan gaan van drijvende woningen over paalwoningen, tot huizen met zelfreinigende ramen. Als het maar vernieuwend is!

Postbus Thuis: Tweewekelijkse rubriek over (jonge) mensen die recent verhuisd zijn. Ze vertellen waarom ze verhuisd zijn en waarom dit huis hun thuis is. Wat maakt hun flat of huis tot een geborgen nest met alles wat ze nodig hebben?

Tel uit je winst: De financiële aspecten van bouwen en verbouwen worden belicht. In deze snel evoluerende markt is het niet moeilijk om de draad kwijt te geraken. Iedereen die bouwt, heeft er bovendien mee te maken. ‘Huis en Thuis’ probeert de puzzelstukjes te doen passen.

Als een goede huisvader: In deze rubriek kan alles over het onderhoud van de woning aan bod komen. Keer op keer zal duidelijk worden welke klussen je als doe-het-zelver toch beter aan de vakman over laat. Of met andere woorden: de meerwaarde van vakmannen, in
relatieve en absolute cijfers.

Zennestraat 71: Een onderhoudend vervolgverhaal over de verbouwing van een eengezinswoning in hartje Brussel. De bestaande woning wordt gerestaureerd en krijgt vier wooneenheden.

Groenland: Onze filosofie over ecologisch wonen en bouwen en een heleboel tips voor een milieuvriendelijke woning. ‘Huis en Thuis’ toont hoe je de natuur dichter bij ‘het wonen’ brengt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in