Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Het platdakvenster

Velux had al een oplossing voor platte daken in huis, maar het nieuwe platdakvenster zit dankzij de lage, vlakke opstand beter geïntegreerd in het dakvlak. Daarnaast bestaat het platdakvenster uit een superisolerende dubbele veiligheidsbeglazing en een afdekschelp. Het isolerend vermogen ligt bij de beglazing zelf, dus heeft deze afdekschelp een louter beschermende functie. Bovendien is de schelp vervaardigd uit sterk vuilafstotend materiaal, zodat het zicht naar buiten en de lichtinval duurzaam gegarandeerd blijven. Voor de glaspartij is gekozen voor een dubbele veiligheidsbeglazing, die zowel tijdens koude winter- als warme zomerdagen een gunstige invloed heeft op het binnenklimaat.


Regensensor voor nat weer

Het nieuwe platdakvenster wordt aangeboden in twee volledig voorgemonteerde uitvoeringen. Het elektrisch platdakvenster kan met afstandsbediening geopend worden om de ruimte eronder te verluchten. Dit kan via een elektrisch aangedreven motor, die volledig geïntegreerd en verborgen zit in het kader, net als de gehele bekabeling. Gebruikers kunnen meerdere instellingen programmeren. Wie het huis uitmoet, kan het venster zonder zorgen open laten staan om de woning te verluchten. In het geval van regenweer, wordt het venster automatisch gesloten dankzij een regensensor.
Het gesloten venster bestaat uit één stuk en kan niet geopend worden. Deze versie is aangewezen voor ruimtes waarin enkel daglicht nodig is, of waar frisse lucht op een andere manier aangevoerd wordt.


Makkelijk te installeren

In beide versies wordt het venster als een volledig pakket geleverd, inclusief een duidelijk en gemakkelijk te volgen installatieplan. De afdekschelp wordt apart geleverd, afhankelijk van het gekozen type, opaal of transparant.


Doordachte afmetingen

Het platdakvenster is met andere woorden een doeltreffend alternatief voor wie zijn oude, minder energiezuinige koepel wil vervangen door een volwaardig venster. Ideaal voor nieuwbouw en renovatie, wanneer je wel licht wil binnenlaten in bepaalde vertrekken, maar niet ten koste van een hogere energiefactuur. De afmetingen van het platdakvenster komen overeen met die van de meest gangbare koepels. Er zijn vierkante vensters met zijdes van 60, 80, 90, 100 of 120 centimeter, of een rechthoekige koepel van 600 x 900 cm.
Het vast platdakvenster is te verkrijgen vanaf 350,55 euro zonder btw, de elektrische versie vanaf 762,68 euro zonder btw. Een optioneel elektrisch vouwgordijn vind je vanaf 208 euro, btw exclusief.

Meer informatie over het aanbod van Velux vind je via hun website.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in