Het leven zoals het is 'huis te koop'

'Een eigen huis, een plek onder de zon', het klinkt eenvoudig maar in de praktijk komt er heel wat kijken. In Huis te koop volgen we mensen die zich vol goede moed op de vastgoedmarkt begeven.

 

Van kasteel tot krot

Ze kopen of verkopen de meest uiteenlopende huizen: van kastelen over kangoeroewoningen tot regelrechte krotten. Gelukkig zijn zowel vraag als aanbod op de huizenmarkt heel divers.

Greta en Kris willen hun kasteel verkopen omdat ze geen tijd hebben om het te onderhouden. Wie 2,5 miljoen euro op tafel legt, mag het hebben. Nicole zoekt na een vechtscheiding een nieuw huis, maar krijgt het oude moeilijk verkocht wegens het 'specifieke' interieur.

Dat probleem speelt ook motorfreaks Mark en Renée parten: hun appartement lijkt wel een Harley Davidsonmuseum. Fred heeft meer geluk. Wanneer hij zijn restaurant De ultieme hallucinatie in Brussel wil verkopen, vertelt de schatter hem tot zijn grote verbazing dat de inboedel alleen al drie miljoen euro waard is.

 

Een ander huis

Jean-Pierre is gehandicapt door een hersenletsel en zoekt samen met zijn vrouw Monique een ruimer huis in de buurt. Patrick is op zoek naar een kangoeroewoning voor zichzelf en zijn grootmoeder.

Ann wil met haar man Willy en ex-man Geert dan weer een bed and breakfast beginnen in de Ardennen, maar met drie is het moeilijk om een pand te vinden dat iedereen goed vindt. En voor Peter dringt de tijd. Hij wordt langzaamaan blind, maar wil samen met zijn vriendin Veerle een geschikt huis vinden voor hij zijn zicht helemaal kwijtraakt.

 

De makelaar

Huis te koop volgt ook enkele mensen voor wie het kopen en verkopen van huizen (bijna) dagelijkse kost is.

Marianne verdient goed geld door huizen op te kopen bij openbare verkopen en die dan door te verkopen. Dat doen ook doe-het-zelvers Danny en Ronny, maar zij specialiseren zich in 'krotten' die ze netjes opknappen en met veel winst weer verkopen.

Immoconsulente Linda gaat dan weer op zoek naar huizen voor mensen die daar zelf geen tijd voor hebben. Een gat in de markt, want Linda kan het werk amper bijhouden.
 

Meer info: een

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in