Financiele aspecten

Habitos bundelt alle bouwpremies

(Ver)bouwers die snel willen weten op welke bouwpremies ze aanspraak maken, kunnen dat voortaan doen via het premieoverzicht van Habitos.be. Onze website werd uitgebreid met een overzichtelijke opsomming van alle mogelijke premies voor bouwen of verbouwen, in een eenvoudige taal verwoord. De diverse premies voor ofwel nieuwbouw ofwel verbouwingen worden met één muisklik opgelijst.


Overzichtelijk

Bouwers en verbouwers die een beetje uitkijken, kunnen bij de verschillende overheden en bij de netbeheerders heel wat van hun investering terugverdienen in de vorm van premies, subsidies en belastingverminderingen. De lijst met premies is intussen al zo lang geworden dat het vaak moeilijk is om een overzicht te krijgen.
Habitos.be wil hierin bijspringen en breidde de website uit met een onderdeel ‘Premies en subsidies’. Op deze webpagina’s staan alle mogelijke premies van de Vlaamse, federale en provinciale overheden en die van de netbeheerders opgelijst per categorie.

Met één muisklik wordt duidelijk welke premies bestemd zijn voor nieuwbouwprojecten, en welke enkel voor renovaties. Om de (ver)bouwer snel duidelijk te maken voor welke premies hij of zij in aanmerking komt, zijn de voorwaarden van alle premies ingedeeld volgens dezelfde structuur en uitgelegd in eenvoudige verwoordingen. Waar nodig zijn linken gelegd naar externe websites. Ook de formulieren om de premies aan te vragen kunnen voortaan – indien dat mogelijk is – via Habitos worden aangevraagd.


Info: Habitos.be – Premies en subsidies

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in