Financiele aspecten

Groene premies gaan door het dak

Op enkele jaren tijd is de Vlaming massaal aan het isoleren geslagen. Volgens cijfers van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a) werden vorig jaar meer dan 206.000 energiepremies toegekend, schrijft De Morgen.

 

Koploper onder de energiebesparende premies is die voor dakisolatie. Daarvoor vroegen in 2010 58.662 Vlamingen een premie voor aan. Twee jaar geleden voerde de Vlaamse regering een extra dakisolatiepremie in. Sindsdien verdrievoudigde het aantal toegekende premies. De stijgende lijn zet zich ook dit jaar door.

De premie voor het vervangen van enkel glas door hoogrendementsglas, volgt op de tweede plaats. Daarvoor werden vorig jaar 56.000 aanvragen genoteerd. Bovendien waren er nog eens 8.000 premies voor wie zijn dubbel glas inruilde voor hoogrendementsglas. Daarnaast is er de steun voor het installeren van een condensatieketel. Dat waren er 47.677 in 2010.

Dankzij alle premies werden vorig jaar voor 92,3 miljoen euro verwarmingskosten uitgespaard, aldus minister Van den Bossche. Daarbij komt nog voor 13,6 miljoen euro vermeden CO2-uitstoot. De totale kost van de premies bedroeg vorig jaar 91 miljoen euro, waarvan het grootste deel door de netbeheerders wordt uitbetaald.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees ook Premies en subsidies

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in