Financiele aspecten

Groene lening is eindelijk klaar.

De zogenaamde groene lening, die in november werd aangekondigd in het kader van het economisch relanceplan, is binnenkort een feit. Het koninklijk besluit met betrekking tot de nieuwe maatregel verschijnt vrijdag in het Belgisch Staatsblad, zo schrijft La Libre Belgique donderdag.

Het gaat om een lening die wordt afgesloten om energiebesparende investeringen te financieren en waarvan de overheid een deel van de intrest (1,5 procent) op zich neemt. Met de tussenkomst in de intrestkosten wil de regering energiebesparende initiatieven fiscaal aanmoedigen.
Het moet wel gaan om leningen die natuurlijke personen afsluiten tussen 1 januari 2009 en 31 december 2011. De lening moet onder andere dienen om oude stookketels te vervangen, een systeem van waterverwarming via zonne-energie te installeren, dubbele beglazing te plaatsen en daken te isoleren.
De lening moet minimaal 1.250 euro en maximaal 15.000 euro per jaar bedragen.
Volgens een berekening van het kabinet Clerfayt zouden er in 2009 ongeveer 150.000 groene leningen worden afgesloten, voor een gemiddeld bedrag van 7.000 euro.
 

bron : De Standaard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in