Gratis duurzaam bouwadvies

Duurzaam bouwen is in. De stijgende energieprijzen, de ongezonde lucht binnenshuis of de opwarming van de aarde. Het zijn maar enkele problemen die de mensen zorgen baren. Een groot deel van het probleem kan worden verholpen door duurzaam te bouwen.
Ik heb dan ook het initiatief genomen om een  uitgebreide stand ‘Duurzaam Bouwen’ op BATIBOUW te boeken. Deze stand biedt heel wat informatie over ecologisch, duurzaam, energiezuinig en gezond bouwen en wonen. Naast gratis ‘duurzaam’ bouwadvies voor alle BATIBOUW-bezoekers, leveren gespecialiseerde organisaties informatie over de verschillende deeldomeinen van duurzaam bouwen.

Gratis ‘duurzaam’ Bouwadvies
Net als vorig jaar krijgen BATIBOUW-bezoekers de gelegenheid om professioneel advies in te winnen over hun ideeën, visies, plannen enz. om ‘duurzaam’ te bouwen. Wie z’n plannen wil laten bekijken of een basisadvies wil over energiebesparing in woningen, waterbesparende mogelijkheden, gezonde en milieuvriendelijke bouwmaterialen of bio-ecologisch bouwen en wonen, kan hier gratis terecht gedurende de publieksdagen van BATIBOUW.

Professionele informatie
Op deze stand is informatie terug te vinden over verschillende organisaties en hun activiteiten.

- Cluster Ecoconstruction de la Chambre de Commerce et de l’Industrie de Namur (groepering van bouwprofessionelen die streven naar gezond en milieuverantwoord bouwen)
- Nature & Progrès asbl (vzw die vormingen organiseert en sensibiliseert over bio-ecologisch bouwen in Wallonië en Brussel)
- Passiefhuisplatform (kennisplatform over energie-arme of Passiefgebouwen)
- VIBE vzw (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen; vzw die vormingen organiseert en sensibiliseert over bio-ecologisch bouwen in Vlaanderen en Brussel; eigen label voor partners uit de bouwsector; vertegenwoordiger van het Natureplus-label voor bouwmaterialen)
- WWF vzw (World Wide Fund for Nature; promotie FSC-label, duurzaam watergebruik, …)
- Fedesco (publieke investeringsmaatschappij voor de verbetering van de eco-efficiëntie van federale overheidsgebouwen)

Concrete Voorbeelden
Het bouwadvies en de verschillende invalshoeken van de organisaties worden geïllustreerd door modellen, voorbeelden van technieken, afbeeldingen van gerealiseerde projecten, enz.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in