Gratis bouwadvies voor jeugdverenigingen op Batibouw

Jeugdverenigingen, die op een ecologische manier willen bouwen, verbouwen, renoveren of kleinere bouwklussen opknappen, kunnen op Batibouw gratis advies krijgen. Meer nog: de jeugdverenigingen die zich inschrijven, krijgen twee gratis toegangstickets voor Batibouw. VIBE vzw, het Vlaams Instituut voor bio-ecologisch bouwen en wonen, geeft daar op zaterdag 3 maart bouwadvies aan jeugdverenigingen.


Tijdens het bouwadvies krijgen jeugdverenigingen meer informatie over gezond en milieuverantwoord bouwen en verbouwen, de keuze van een bouwplaats, compactheid, indeling, oriëntatie, passieve zonne-energie, gezonde en milieuverantwoorde ruwbouw- en afwerkingsmaterialen. Natuurlijk kan advies over goede isolatie en ventilatie, wind- en luchtdichting, het vermijden van koudebruggen en de keuze van een aangenaam energiebesparend verwarmingssysteem niet ontbreken. Maar ook buitenverhardingen, regenwater, groendaken, waterbesparende sanitaire installaties en een gezond binnenklimaat komen aan bod.

Els Van Weert, Staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling, nam het initiatief om gratis bouwadvies te geven op Batibouw. Van 24 februari tot 4 maart leveren VIBE vzw, maar ook het Passiefhuisplatform, Dialoog vzw en Nature et Progrès, Cluster Eco-construction, ‘duurzaam’ plan- en bouwadvies in twee landstalen aan alle geïnteresseerde bouwers en verbouwers. VIBE vzw reserveert, in samenspraak met het Staatssecretariaat, één dag specifiek voor jeugdorganisaties.

Het bouwadvies voor jeugdverenigingen kadert in het project ‘Duurzame jeugdwerkinfrastructuur’, dat VIBE met de steun van de Vlaamse Overheid uitvoert. Locomotief, een organisatie uit de jeugdsector die het jeugdwerk ondersteunt wat betreft jeugdlokalenbeleid, werkt mee aan dit project. Momenteel stelt VIBE fiches samen met concrete ecologische richtlijnen, tips, stappenplannen en opbouwvoorbeelden voor jeugdlokalen en jeugdhuizen. Later zullen deze op de websites van VIBE vzw en Locomotief verschijnen. Ze zijn overigens ook nuttig voor alle andere geïnteresseerde verenigingen.

Waar? Stand 'Duurzaam Bouwen' in het midden van de PATIO (adviespaleis op Batibouw (plaats 17)
Wanneer? Zaterdag 3 maart van 10.30 tot 18.30 uur.
Inschrijvingen? Vóór 24 februari bij VIBE ([email protected] of 03/239 74 23). Het aantal plaatsen is beperkt, schrijf dus zo snel mogelijk in.
Info? [email protected]


Meer info over Batibouw
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in